rijeka - hajduk - ht prva liga - 2020/2021

Rijeka i Hajduk na Rujevici igraju derbi 23. kola Prve lige – gdje ga gledati?

Rijeka i splitski Hajduk igraju svoj 160. Jadranski derbi! Ne moramo posebno naglašavati važnost ove utakmica. Rijeka je trenutno na 4. mjestu HNL-a s 32 boda (i utakmicom manje), dok je Hajduk na 5. mjestu s dvije utakmice manje i 26 bodova. I Hajduk i Rijeka love mjesto u Europi iduće sezone, tako da će utakmica biti vrlo zanimljiva.Dodajmo da je su i Gorica sa 43 i Osijek sa 48 bodova poprilično odmakli, no, lopta je okrugla i sve je moguće.

Hajduk Jadranski derbi igra nakon 17 dana prisilne pauze zbog koronavirusa, a ovo gostovanje im neće biti nimalo lako. Neki važni igrači neće nastupiti zbog ozlijede, tako da hajdukov trener Paolo Tramezzani neće imati jednostavan zadatak sastavljanja prve postave.

Rijeka nema pozitivne rezultate iz posljednje dvije utakmice. Izvukli su samo jedan bod, tako da će im pobjeda protiv Hajduka itekako trebati. Kada se sve zbrojimo, Rijeka je u ovoj utakmici ipak blagi favorit. Utakmica se igra u subotu, 27. veljače 2021. godine u 17.30 sati na stadionu Rujevica u Rijeci. Utakmicu sudi Damir Batinić. Više informacija o treneru Tramezzaniju doznajte na Wikipediji.

Nogometaši Rijeke i Hajduka će na Rujevici odigrati svoju 160. službenu utakmicu. No, ako se uzmu u obzir samo prvenstveni susreti, onda se danas igra 146. međusobni susret. Hajduk je pobijedio 56 puta, a Rijeka 42. Gledajući Jadranski derbi isključivo kroz statistiku utakmica odigranih od raspada Jugoslavije do danas, Rijeka je malo bolja. U 96 utakmica Bijeli su pobijedili 34 puta, a Hajduk ima jednu pobjedu manje – 33.

Gdje gledati live stream utakmice Rijeka – Hajduk?

Utakmicu Rijeka – Hajduk možete uživo gledati u subotu, 27. veljače 2021. godine u 17.30 sati na Arena Sport 3 kanalu i to na svim platformama – TV prijemnicima, pametnim telefonima, tabletima, stolnim i prijenosnim računalima, Android TV Box uređajima i Smart TV-ima (pametni televizor). Uoči utakmice možete gledati uvodnu studijsku emisiju koja počinje u 17 sati također Arena Sport 1.

  • 15:00 – Šibenik – Lokomotiva, utakmica uživo (Arena Sport 3)
  • 17:00 – Nogomet: Emisija uoči derbija, emisija uživo (Arena Sport 3)
  • 17:30 – Rijeka – Hajduk, utakmica uživo (Arena Sport 3)

Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Trener Hajduka Paolo Tramezzani uoči Rijeka – Hajduk

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - -