pro 3x3 tour 2023 | imotski

PRO 3×3 Tour 2023, 9. i zadnji izlučni turnir druge sezone 3×3 košarke, održat će se 4. i 5. kolovoza 2023. godine u Imotskom

Deveti i zadnji izlučni turnir druge sezone PRO 3×3 Tour 2023 održat će se u petak i subotu, 4. i 5. kolovoza 2023. godine u Imotskom. Kao što je već poznato, ovogodišnje se izdanje PRO 3×3 Toura, serije međunarodnih spektakularnih turnira u košarci 3×3 ili 3 na 3 igrača, održava se u razdoblju od 20. svibnja do 12. kolovoza 2023. godine. I dodajmo turnir se organizira na top lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske.


Prvih osam dvodnevnih turnira uspješno je realizirano u Hvaru, Trogiru, Umagu, Vinkovcima, Osijeku, Zagrebu, Zaboku i Lipiku. A na njima su kvalitetne ekipe iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske već osigurale svoje mjesto na velikom Završnom turniru koji će se vikend poslije, 11. i 12. kolovoza 2023. godine, organizirati u središtu Šibenika. Stoga, ovaj će turnir u Imotskom biti posebno zanimljiv. Naime, tu se “dijele posljednje ulaznice” za veliko šibensko finale.

Za te ulaznice će konkurirati snažne ekipe iz nekoliko europskih zemalja. Pobjednik turnira automatski će rezervirati svoje mjesto u Šibeniku, dok ostale ekipe to mogu ostvariti dobrim rezultatima i visokim plasmanom, odnosno prikupljanjem dovoljnoga broja FIBA bodova. PRO 3×3 Tour 2023 ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik Završnog turnira putovati na World Tour. A on će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. godine u mađarskom gradu Debrecenu.

I Imotski ima dugogodišnju tradiciju igranja i organiziranja turnira ulične košarke

Ali ovo je prvi put da PRO 3×3 Tour karavana stiže u središte Imotske krajine. Lokacija održavanja turnira je indikativna, jer će 3×3 igralište biti postavljeno na legendarnom košarkaškom terenu u Sportsko-rekreacijskom centru Joško Novović – Tuta u Imotskom.

Oba dana, 4. i 5. kolovoza u predvečernjim i večernjim satima, u trajanju od 19 do otprilike 23 sata, bit će organizirana natjecanja ekipa u glavnoj kategoriji Senior Elite. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000, drugoplasiranoj će pripasti 800 , a trećeplasiranoj ekipi 400 eura.

Program u poslijepodnevnim satima drugog dana turnira, u subotu, 5. kolovoza, obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade. Točnije, Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci. Bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. U Imotskom će biti održana i promocija nove mobilne aplikacije i interaktivnog plakata ovogodišnjeg Toura.

Osim toga, PRO 3×3 Tour u Imotskom ima i sjajan dodatak

U nedjelju, 6. kolovoza, u predvečernjim i večernjim satima, u suradnji s lokalnim organizatorima i partnerima, na istoj lokaciji bit će održan i amaterski 3. Memorijalni turnir u 3×3 košarci Joško Novović – Tuta. A za najbolje ekipe također su osigurane vrijedne nagrade.

Stoga, ovim putem pozivamo sve zainteresirane da si rezerviraju vikend od 4. do 6. kolovoza i u prekrasnom ugođaju Imotskog uživaju u potezima 3×3 majstora. Dođite i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan, a izvrsna zabava je zajamčena. Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Imotskom pronađite na web adresi pro3x3.hr.

Tagged