cibona zagreb | 2020.

Pripreme pred novu sezonu: Cibona nakon Cedevite i Albe svladala Goricu

U trećoj pripremnoj utakmici igrači Cibona je u Draženovom domu pobijedila ekipu Gorice rezultatom 75-72. Kod Cibone istaknuo se Nathan Reuvers sa 14 poena (7sk), dok je Jose Vildoza postigao 12 (2as). Mateo Drežnjak ubacio je 10, a Amar Gegić (2sk) i Ivan Majcunić (3as) po 8 poena.

Podsjetimo, u prvoj utakmici Vukovi su pobijedili Cedevitu Junior rezultatom 92-62. U drugoj, malo ozbiljnijoj utakmici protiv Albe Fehervar Cibosi su slavili rezultatom 88-80. Sve tri utakmice igrane su u Košarkaškom centru Dražen Petrović. Razlog tome je što Cibona svoje pripreme odrađuje u Zagrebu u svojoj dvorani.


“Ovom smo utakmicom završili ciklus priprema od 10 dana bez pauze. Treća utakmica u nizu, jako smo bili fizički potrošeni i ova utakmica je došla kao jedan vid izazova. Ali tako ćemo pokazati imamo li karakter i možemo li funkcionirati pod ogromnim umorom. Gorica je bila sjajan protivnik. Igrali su dobru košarku, bili su čvrsti, vodili i po 10 razlike. To je bio motiv više za nas, da vidimo možemo li okrenuti rezultat i da nađemo neku energiju koja nam je falila. Na kraju smo uspjeli pobijediti iako moramo biti pametniji u nekim situacijama. Umor ne smije biti izgovor. Kad smo umorni moramo pojačati koncentraciju i ovo je jedna velika škola”, rekao je trener Cibone Vladimir Jovanović.

Cibona je na dan utakmice trenirala dva puta – ujutro i navečer

“To jutro smo imali jaku teretanu i trening pred utakmicu. Sve je to napravljeno planski. Igrači moraju shvatiti da je košarka sport gdje se najbitnije stvari događaju na kraju. A tada je velika potrošnja i velika akumulacija umora i mi moramo naučiti reagirati u tim situacijama. Uvijek je lijepo pobijediti, iako to ni u jednom trenutku danas nije bilo glavni cilj. Želimo vidjeti kako ćemo reagirati u samom umoru”, dodao je trener Jovanović.

Košarkaši Cibone sada se okreću turniru koji će se održati u Opatiji od 1. do 3. rujna 2021. godine. Napominjemo da će polufinalnu utakmicu Cibosi igrati protiv Partizana u srijedu, 1. rujna u 20 sati. Više o pripremama Cibone doznajte na mrežnim stranicama na adresi cibona.com.

Video: Kako se Cibona priprema za novu sezonu 2021./2022.

Tagged