aleksander čeferin / plazma sportske igre mladih / 2019

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA, proglašen ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih

Aleksander Čeferin je u srijedu, 11. prosinca 2019. godine na svečanoj ceremoniji u Zagrebu proglašen ambasadorom Plazma Sportskih Igara mladih. Smaragdna dvorana zagrebačkog hotela Esplanade ugostila je vodeće osobe iz političkog, sportskog i gospodarskog svijeta regije na svečanoj ceremoniji proglašenja Aleksandra Čeferina, predsjednika Europske nogometne federacije ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih. Plaketu mu je predao najdugovječniji ambasador Plazma Sportskih igara mladih – Predrag Mijatović. “Malo je ljudi koji u ovim populističkim vremenima stavljaju dobro ispred svojih interesa, kao što to čine Zdravko i njegov tim. Sport je zdravlje i dijeli pozitivne vrijednosti, a ja ću pokušat da budete ponosni na mene kao ambasadora”, rekao je Aleksandar Čeferin.

Čestitke su mu uputili i svjetski poznati ambasadori sportaši Igara: Luka Modrić iz Madrida, Nemanja Matić iz Manchestera i Edin Džeko iz Rima te Johannes Hahn, povjerenik europske komisije za proračun i administraciju.

“Veliko mi je zadovoljstvo što vam mogu čestitati na ulasku u obitelj Sportskih igara mladih. Kao ponosni ambasador najveće amaterske manifestacije u Europi, šaljem pozdrave iz Madrida te sam siguran da će uz vaš angažman ovaj projekt još više rasti i napredovati”, istaknuo je Luka Modrić u čestitici.

U sklopu programa predstavljen je i projekt Youth Sports Games sufinanciran od strane Erasmus + programa Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je 365.525 eura, a okuplja partnere iz sedam zemalja – Hrvatske, Bugarske, Slovenije, Italije, Makedonije, Srbije i BiH u trajanju od dvije godine.

Nagrade za dugogodišnje partnerstvo, podršku i razvoj Igara dobili su Tomislav Mamić (vlasnik Tommy d.o.o.), Dragan Stajković (generalni direktor kompanije Bambi A.D.) i Lana Popović (predsjednica Grupe za srednju i istočnu Europu The Coca-Cola Company).

Plakete im je predao Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih koji je istaknuo: “Ono što je stvarno bitno za Igre je to da smo uspjeli postići mnogo na ovom našem teškom teritoriju u pogledu povezivanja djece, s ovog mjesta mogu stvarno obećati kako ćemo u budućnosti to još više činiti, uz našeg novog ambasadora. Aleksandar Čeferin upoznat je i povezan sa situacijama u našim državama i zaista su sve njegove poruke kako djeca kroz Igre ne gledaju tko je iz koje države, koje je netko boje kože ili spola ono najvažnije što promoviramo u Igrama i što ćemo u budućnosti još više isticati.”

Ceremoniju su pratili mnogi istaknuti sportski djelatnici predvođeni Miroslavom Ćirom Blaževićem, Davorom Šukerom (predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza) i Vatrenim brončanim nogometašima.

O Plazma Sportskim igrama mladih

Nogomet je najmasovniji sport u sustavu Plazma Sportskih igara mladih, a najmasovnija platforma je Coca-Cola Cup u kojem svake godine sudjeluje više od 35.000 djece i mladih. Jačanje ženskog nogometa jedan je od strateških ciljeva UEFA i uz njenu podršku Plazma Sportske igre mladih će u 2020. godini pokrenuti turnire za ženski nogomet.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika.

U 2020. godini Plazma Sportske igre mladih će zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova provoditi veliku edukativnu akciju borbe protiv nasilja na sportskim terenima. Ministar Davor Božinović podržava Plazma Sportske igre u zajedničkim nastojanjima promoviranja fair playa i promocije nenasilja na sportskim terenima.

Ove su godine Igre su srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 202.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i sedam stotina tisuća sportaša koji su u 23. godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Mnogobrojne poznate osobe i vrhunski sportaši sudjelovali su u mladosti na Plazma Sportskim igrama mladih, među njima su Sandra Perković, Dario Šarić, Vedran Ćorluka, a ambasadori su Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko, Miralem Pjanić i mnogi drugi.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -