darko planinić / cibona zagreb / 2021.

Posljednje kolo ABA lige – Cibona putuje u Čačak gdje ju čeka Borac

Došli smo i do posljednjeg kola regionalne košarkaške ABA lige, a u njemu Cibona putuje u Srbiju, u Čačak gdje Vukove dočekuje Borac. Domaćinima je pobjeda potrebna kako bi izbjegli 13. mjesto, koje će pokušati izbjeći i Krka i Split koji se nalaze u istoj situaciji. Cibona je ostanak osigurala pobjedom nad Cedevitom Olimpijom, ali u Čačku želi sezonu u regionalnoj ligi zaključiti pobjedom.

“Očekuje nas posljednje kolo i gostovanje kod Borca. Utakmica će biti zahtjevna, oni igraju dobro, dosta su agresivni i igraju energično u oba pravca. Mi moramo također biti energetski na visokom nivou. Utakmica je važna za obje ekipe i nadam se da ćemo biti na visini naših mogućnosti i da ćemo odigrati dobru predstavu”, rekao je trener Cibone Vladimir Jovanović.

“Neugodan je protivnik ispred nas iz razloga što su u zadnje vrijeme u dobrom ritmu što su pokazali protiv Splita u gostima i iz razloga što pokušavaju izbjeći to pretposljednje mjesto na tablici. Mi smo u boljoj poziciji od njih, ali ne putujemo s bijelom zastavicom. Napravit ćemo sve što je potrebno da izvučemo pobjedu. Pobijediti idemo prvenstveno radi sebe. Nije isto završiti sezonu sa 9 ili 10 pobjeda”, dodao je Darko Planinić.

“Svaka je utakmica bitna jer moramo pobijediti prvo same sebe pa onda protivnika. Ne postoji ni trening ni utakmica na kojoj nema rezultatskog imperativa. Uvijek je imperativ da igramo dobro, da se pobijedi i da svoj maksimum”, dodao je Jovanović. Utakmica se igra u ponedjeljak, 26. travnja 2021. godine s početkom u 16 sati. Prijenos uživo utakmice Borac – Cibona bit će na kanalu Arena Sport 2. Više o ABA ligi doznajte na mrežnim stranicama na adresi aba-liga.com.

Cibona demantira medijske napise o transferu Lovre Gnjidića

Pojavila su se medijska špekuliranja da je Lovro Gnjidić prodan u KK Mornar iz Bara. Cibona to opovrgava, a reakciju Vukova prenosimo u cijelosti: “U kontekstu medijskih napisa koje su potaknule upite i špekulacije oko transfera Lovre Gnjidića, Cibona je dužna reagirati. Klub odlučno ističe kako razigravač Lovro Gnjidić nije prodan u Mornar Bar!

Interes inozemnih klubova za naše igrače postoji, ali Lovro Gnjidić ima važeći ugovor s Klubom kao i svi ostali igrači. Bilo kakve informacije koje se plasiraju i tvrde drugačije su neistinite i smatramo ih pokušajem destabilizacije kluba. Naročito sada kada mladi igrači imaju ozbiljnije uloge nego bilo gdje drugdje. Odlazaka igrača neće biti do kraja sezone!”

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -