50. kutija šibica 2021 - turnir u malom nogometu

Počinje 50. Kutija šibica, najveći i najznačajniji malonogometni turnir

Nakon godinu dana pauze i višemjesečnih priprema, najveći malonogometni turnir u regiji, Kutija šibica 2021, može početi! Dvorana 2 Doma sportova, Boško Božić Pepsi i Dubrava otvaraju svoja vrata kako bi ugostile brojne momčadi koje stižu u Zagreb iz 6 zemalja. Tijekom prvog vikenda odigrat će se čak 48 utakmica i to u sklopu 50. seniorskog te 14. veteranskog dijela turira. Također, u prodaju je puštena i prigodna monografija “Hram malog nogometa – 50. godina Kutije šibica”.

Subotnje utakmice rezervirane su za seniorske momčadi, pretkolo i prvo kolo. Utakmice će se igrati dvojci Doma sportova te u dvorani Dubrava. Prve momčadi izaći će na teren već u 10 sati, a utakmice su na rasporedu sve do 19 sati. U nedjelju će se seniorima priključiti i prve momčadi veteranskog dijela turnira jer su na rasporedu dvije utakmica pretkola. Sportski okršaji započet će u 10 sati, a završavaju u kasnim večernjim satima.

Bit će ovo sjajan vikend prepun dobrog nogomet, glasnih navijača, iskusnih igrača i onih koji će po prvi puta osjetiti čaroliju Kutije. Također, doznat će se i prvi pobjednici koji će svoj put u natjecanju nastaviti dalje prema samom vrhu. Ulaznice će biti moguće kupiti na blagajnama dvorana u kojima se igraju utakmice te putem mrežne stranice na adresi stranice kutija-sibica.hr. Cijena ulaznica u ovom dijelu natjecanja je 10 kuna.

U prodaj je dugoočekivana monografija “Hram malog nogometa – 50 godina Kutije šibica

“Urednik ove vrijedne knjige je Anton Samovojska, nekad i sam sjajni hakler te vrsni sportski novinar. Uz njega, tu su i Zvonimir Vukelić, bivši urednik i novinar te Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti. Zanimljive tekstove o najupečatljivijim povijesnim trenucima pisali su i Hrvoje Tironi, Predrag Jurišić, Damir Dobrinić i Jure Burić.

Kutija šibica puno je toga dala Zagrebu, Hrvatskoj, malom nogometu i sportu. Ovo posebno monografsko izdanje pokušalo je zaokružiti sve ono što ovaj turnir čini toliko jedinstvenim i velikim. Monografija će biti u prodaji od subote, 27. studenog, a moći će se kupiti po simboličnoj cijeni od 50 kuna na blagajni Doma sportova tijekom trajanja utakmica.

Kutija šibica veliku pažnju posvećuje provođenju svih nužnih epidemioloških mjera

Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama HZJZ, svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju koronvirusa. Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, a koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, izuzeta su iz obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde.

Uz potvrde je obavezno nošenje maski i održavanje preporučenog razmaka. Na ulazima svih dvorana na kojima će se odvijati utakmice Kutije šibica, a to su Dom sportova, ŠSD Boško Božić Pepsi i ŠSD Dubrava, bit će omogućeno antigensko testiranje u iznosu od 50 kuna. Testiranje će početi sat vremena prije početka prve utakmice.

Tagged