plazma sportske igre mladih - maskota - 2019

Početak sezone Plazma Sportskih igara mladih u Zagrebačkoj županiji

Veliko sportsko – edukativno događanje “Turneja radosti” Plazma Sportskih igara mladih održat će se u dvorani Osnovne škole Rugvica u srijedu, 4. ožujka 2020. godine s početkom u 9 sati. Rugvicom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje. Plazma Sportske igre mladih ove godine održat će svoju veliku Turneju radosti u čak 22 grada i općine. Domaćinstvo prvog sportsko – edukativnog događanja dobila je Rugvica u Zagrebačkoj županiji.

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici općine Rugvica i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Rugvice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrijepa u Coca-Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske. Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt Youth Sports Fair Chance.

Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura.

Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -