hrvatska - belgija :: fifa qatar - katar 2022 :: croatia - belgium

Pet savjeta za sve hrvatske navijače uoči utakmice Hrvatska – Belgija

Nakon što je hrvatska reprezentacija odigrala neriješeno s Marokom te uvjerljivo pobijedila Kanadu, navijačka groznica samo se pojačala i sada mnogi sa još većim nestrpljenjem iščekuju najvažnijeg protivnika, a to je Belgija. Podsjetimo, ta utakmica će se održati u četvrtak, 1. prosinca 2022. godine u 16 sati. Ako Vas zanima što o tom susretu misli izbornik i Vatreni, više možete pročitati ovdje.


U navijačkom svijetu, hrvatski navijači su na itekako dobrom glasu kao srčani i glasni. Za njih se zna da se uvijek okupe u velikom broju kako bi podržali svoje. Bilo na tribinama, terasama ili kod prijatelja s najvećim TV ekranom. Zapravo je svejedno – bilo gdje da se gleda utakmica zabava je zagarantirana. A kojoj god skupini pripadali, dobro je podsjetiti se što to svaki navijači ne bi trebao zaboraviti. Ili, u najmanju ruku, koje su to korisne informacije koje je dobro znati u ovoj fazi natjecanja. Jer idealno je kada je dan za navijanje ujedno i dan bez briga.

Nakon što su se hrvatski navijači u Dohi proslavili najkreativnijom navijačkom odjećom, tradicionalnom arapskom haljinom ukrašenom prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima, takozvana kandura je postala ultimativni navijački hit prvenstva. Osim što su zabavili ostatak svijeta, jer su brojne televizije prenijele vijest o super kreativnom navijačkom artiklu, pokazali su i poštovanje prema državi u kojoj se prvenstvo održava. Stoga, ako ste u potrazi za posebno atraktivnim navijačkim outfitom dvojba je riješena. Naime, ovaj arapsko-hrvatski styling je lako kopirati pomoću jedne bijele plahte, malo špage i crvene boje ili spreja…

Na kojem TV kanalu uopće možete gledati prijenos utakmice Hrvatska – Belgija?

Prijenos utakmice bit će na drugom programu Hrvatske televizije (HRT2) u četvrtak, 1. prosinca 2022. godine od 16 sati. Dodajmo da posebna emisija Qatara počinje sat vremena ranije, dok će susret Maroka i Kanade biti dostupan na platformi HRTi. Na dan treće utakmice diljem zemlje u pripremi su brojna organizirana događanja no prognoza je i dalje prilično nepouzdana.

Ako želite izbjeći zadimljene prostore te naročito u slučaju kiše, ostanite doma i iskoristite ovo nespecifično, hladnije doba godine u kojem se inače tradicionalno ne održavaju ovako velika sportska natjecanja. U navijačkom duhu zabavite se sa svojim najbližima i educirajte okupljene. Jer velika je šansa da netko od vas još uvijek ne zna što je zaleđe.

Vatreni navijački sendvič – nogometna delicija koju morate probati

Neovisno o lokaciji praćenja utakmice, jedan detalj koji na dosadašnjim prvenstvima nije postojao ove godine ne bi trebalo preskočiti. Uz navijanje se obično i ogladni pa obične grickalice nakon nekog vremena više nisu dovoljne. Praktično rješenje koje će zadovoljiti sva navijačka nepca, bilo da je riječ o gledanju utakmice odmah nakon posla, škole ili u hodu, je navijački sendvič u obliku nogometne lopte. A nju možete pronaći u bilo kojoj poslovnici pekanice Mlinar diljem Hrvatske.

Teško da ćete mu moći odoljeti jer je tzv. Vatreni navijački sendvič gotovo cijeli izrađen od sastojaka hrvatskih proizvođača. Uz atraktivan izgled istovremeno je osvježavajući i zasitan zahvaljujući kulenu, sirnom namazu s čilijem, svježim krastavcima i ribanom edamer siru. Neka okus navijačkih sendviča postane okus pobjede koji ćemo pamtiti. Više o sendviču možete doznati ovdje, a dodajmo, Mlinarove proizvode možete naručiti i putem Wolta! A što se alkohola tiče – često neizbježnog i tradicionalno prisutnog na svim navijačkim događanjima, a vjerojatno će ga biti i tijekom susreta Hrvatska – Belgija – konzumirajte ga umjereno i odgovorno. I pritom ne zaboravite – za vas i ostale sudionike u prometu puno je pametnije, ali i povoljnije, naručiti taksi prijevoz.

I za kraj, držite se navijačkog bontona. Kako navijači u Kataru tako i navijači kod kuće, apsolutni je must-have u svim sportskim prigodama. Ok je biti najžešći, najglasniji i najsrčaniji, ali pritom poštujmo tuđu himnu i zastavu jednako kao i svoju. Također, poštujmo različitosti koje se odnose na spol, rasu i vjeru. Prisjetimo se da navijamo za svoju momčad, a ne protiv suparnika. Budimo uvijek uz svoju ekipu – i kada pobjeđuje i kada gubi. Ne koristimo obilježja koja vrijeđaju, poštujmo sve suce i igrače – pa čak i one protivničke. Više o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji doznajte na mrežnim stranicama HNS-a na adresi hns-cff.hr.

Tagged