osijek - gorica / hnl

Osijek i Gorica na stadionu Gradski vrt otvaraju novu sezonu HNL-a – gdje gledati prijenos?

Osijek i Gorica otvaraju sezonu 2022./2023. u Hrvatskoj nogometnoj ligi! Susret se igra na stadionu Gradski vrt u Osijeku u subotu, 16. srpnja 2022. godine s početkom u 19 sati. Podsjetimo, u prošlom prvenstvu Osijek je bio treći sa 69 bodova, dok je Gorica HT Prvu ligu završila kao šesta sa 45 osvojenih bodova.

Ovogodišnja, 32. po redu Hrvatska nogometna liga već je počela. Čast otvaranja nove sezone SuperSport HNL-a imali su aktualni prvak Dinamo i Lokomotiva. Plavi su u uzbudljivoj utakmici pobijedili gradskog rivala 3:2. Zanimljivo je to što se Dinamo vratio nakon 0:2 i pobijedio u zadnjim sekundama utakmice!


“Bitno mi je da smo ostavili vrlo dobar i mlad kostur igrača. Vjerujem da će svi oni još napredovati i da će svoje prezentacije podići na višu stepenicu. Na njima je da ne padnu pod pritiskom, već da ono što radimo pokažu na terenu. Očekujem da će Gorica biti ekipa koju će biti teško pobijediti ove sezone, koja ima taktičku disciplinu i u napadu i obrani. Naše slabije strane ćemo pokušati sakriti, a one dobre ćemo potencirati”, rekao je trener Gorice Samir Toplak.

Za Goricu cilj u novoj sezoni ostaje isti – biti među prvih pet

“Borimo se za prvih pet pozicija, jer Gorica još nije na toj razini da možemo najaviti ravnopravnu borbu s Dinamom, Hajdukom, Osijekom ili Rijekom. Međutim, možemo se svrstati vrlo blizu te razine i čekat ćemo njihove pogreške. Ako ih u tijeku sezone bude, vrlo rado ćemo se uključiti u borbu za nešto više od prvih pet pozicija na tablici. Prvi korak je izbjeći pritisak borbe za opstanak. U drugom koraku onda možemo gledati rezultat i razvoj mladih igrača”, rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko.

“Zadovoljni smo rezultatom koji smo ostvarili u sezoni iza nas, iako znamo da smo u nekim trenucima mogli i više. Međutim, imali smo pet mladih reprezentativaca Hrvatske i mogu reći da je Gorica klub koji u tom segmentu sigurno daje doprinos u razvoju mladih igrača u hrvatskom nogometu. Sa stručnim stožerom smo odradili komunikaciju vezanu uz kadar seniorske momčadi za novu sezonu, posebice onog dijela koje nismo vidjeli dugoročno. Svi odlasci, osim Kotarskog i Babeca bili su planirani. To su bili igrači koji su imali manju minutažu i manji doprinos unutar toga. Smatram da je normalno da se s financijske strane oslobađamo određenog dijela rashoda u klubu. A dovođenjem novih igrača orijentirali smo se na spoj mladosti i iskustva”, dodao je Črnko.

Kako susret Osijek – Gorica vidi Nenad Bjelica

“Nakon pet tjedana kvalitetnih priprema dočekali smo i tu prvu službenu utakmicu. U ovom pripremnom periodu smo napravili sve što smo željeli. Odradili smo dobar kondicijski dio, dok ćemo na tehničko taktičkim stvarima raditi dalje. Imamo dobru bazu za, nadam se, uspješnu i dugu jesen. Na raspolaganju su svi igrači osim Kristijana Lovrića koji ima crveni karton iz zadnjeg kola prošle sezone. Svi su željni igre. To su pokazali ne samo u dosadašnjim utakmicama nego i u svakom treningu kojeg smo odradili u ovom periodu. Zadovoljan sam sa svime i sa svima. S puno optimizma očekujemo prvu utakmicu”, rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica.

“Nema ugodnog suparnika, svi su neugodni. A ako nisi pravi možeš ih napraviti još neugodnijima. Ja sam siguran da će moja momčad biti na visokoj razini energije. Već smo u ovoj zadnjoj provjeri bili bolji nego u prethodnim utakmicama. Ukoliko budemo na našem maksimumu, vjerujem da su šanse za pobjedom velike. Gorica se nije pretjerano mijenjala, gro momčadi je ostao isti. A ta momčad se puno puta pokazala nezgodnom. No, nešto će se i nas pitati. Ali vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača doći do prva tri boda ove sezone”, dodao je Bjelica.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Osijek – Gorica?

Prvo kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige između klubova NK Osijek i HNK Gorica igra se u subotu, 16. srpnja 2022. godine u 19 sati. Prijenos nogometne utakmice bit će na kanalu MAXSport 1. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, osiguran je prijenos uživo na Drugom programu Hrvatskog radija.

Više o nogometnom klubu NK Osijek doznajte na mrežnoj adresi nk-osijek.hr. Više informacija o klubu HNK Gorica možete naći na klupskim stranicama na adresi hnk-gorica.hr. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Video: Treneri Toplak i Bjelica najavljuju susret 1. kola HNL-a Osijek – Gorica

Tagged