osijek - dinamo | hrvatska nogometna liga

Osijek i Dinamo su u 33. kolu HNL-a u Gradskom vrtu podijelili bodove – Plavi su već peti susret bez primljenog gola!

Osijek i Dinamo su igrali u 33. kolu svoj zadnji ovosezonski dvoboj u Hrvatskoj nogometnoj ligi i to u nedjelju, 7. svibnja 2023. godine. A u ovom susretu, koji je ujedno bio i oproštaj Plavih od znamenitog osječkog stadiona Gradski vrt, Osijek i Dinamo su bez golova podijelili bodove. A dvije stvari su obilježile ovaj susret – rekordni posjet osječkom stadionu ove sezone, čak 7.923 gledatelja, ali i peta uzastopna utakmica Plavih bez primljenoga pogotka. A dodajmo da će u sljedećem, 34. kolu HNL-a, u nedjelju, 14. svibnja, maksimirska momčad na svom terenu dočekati HNK Šibenik.


“Tijekom cijele utakmice smo imali kontrolu, često i dominirali, ali nismo stvorili dovoljno čistih situacija da bismo poentirali. Na kraju, moramo biti zadovoljni s tim bodom. Iako je moj dojam da smo u većoj mjeri bili bolja momčad. Iz tih nekoliko šansi što smo stvorili i iz svih tih dolazaka u i oko njihovog 16-erca morali smo izvući više. Čestitamo i Osijeku koji se trudio i borio i zapravo dao sve od sebe kako bi osvojio ovaj bod”, rekao je Igor Bišćan, trener Dinama.

“Isto tako čestitam i svojim nogometašima. Igrali smo na pravi način, baš onako kako Dinamo treba igrati. Težili smo pasu i probijanju bloka, ali nedostajao je možda trenutak neke individualne kvalitete da se on probije. Čekali smo šansu ili polušansu da ju pretvorimo u pogodak, da netko bude malo sebičniji ili kvalitetniji u 16-ercu. No, iako smo imalo dosta prilika, nikoga nije bilo da preuzme odgovornost i da konkretno ugrozi Osijekov gol”, dodao je trener Bišćan.

Ovo je Dinamova peta uzastopna utakmica bez primljenoga gola, ali i treća uzastopna u gostima u kojima nije postigao pogodak

“Svjesni smo da malo dajemo golova, ali i da i još manje primamo. Naravno, više ćemo se koncentrirati na ovu drugu činjenicu, tj. da ne zabijamo u gostima. Igračima ne mogu zamjeriti na pristupu, načinu kojim smo igrali, na želji i htijenju. Mislim da se vidjelo da smo tu došli dominirati pa i iz te dominacije pobijediti, ali nije se dogodilo. U zadnje tri utakmice nismo zabili, ali mislim da smo i u Splitu igrali dobro. No, u Puli nismo…”, rekao je Igor Bišćan.

“Najvažnije je da se vidi da postoji ideja u igri i da smo tu sve bolji. Golovi će doći. Neće biti puno utakmica u kojima ćemo imati ovoliku dominaciju, a da nećemo zabiti. Na dobrom smo tragu, bilo je dosta pozitivnog u ovoj utakmici. Uostalom, nije loše osvojiti bod protiv u Osijeku koji je doista čvrst. Nismo mu previše dali osim one šanse pred sam kraj”, zaključio je trener Bišćan. Dinamo ima 10 bodova prednosti nad drugim Hajdukom, a već je u prošlom kolu osigurao novi naslov prvaka Hrvatske. Više informacija iz maksimirskog kluba možete doznati putem mrežne stranice na adresi gnkdinamo.hr.

VIDEO: Trenera Igor Bišćan komentira remi susreta 33. kola HNL-a Osijek – Dinamo

Tagged