nk osijek - adana demirspor | uefa konferencijska liga | 2023.

Osijek – Adana Demirspor 3:2 | Osječani se pobjedom oprostili od play-offa Konferencijske lige

Osijek i Adana Demirspor su u četvrtak, 17. kolovoza 2023. godine, odigrali uzvratni susret 3. pretkola kvalifikacija za plasman u Konferencijsku ligu. Nažalost, Osijek nije prošao u play-off, no uspio je pobijediti Adanu rezultatom 3:2. Iako su Osječani poveli i čak je na trenutak izgledalo na Opus Areni da će doći do preokreta, ipak je rezultat od 5:1 iz prve utakmice bio prevelik. Tako se Osijek pobjedom oprašta od Europe, a od nje se oprašta i Hajduk koji je izgubio 3:0 u uzvratu od PAOK-a. Dodajmo da je Rijeka pobijedila B36 Torshavn i u play-offu Konferencijske lige igra sa francuskim Lilleom. U Europi još igra i Dinamo, koji u subotu, 19. kolovoza 2023. godine, u Ateni igra uzvratni susret protiv AEK-a.

“Vjerovao sam da možemo do čuda. Naime, kada smo zabili treći gol, osjećao sam da je bilo snage i za četvrti. Ali kada im je igrač nakon jednog prekršaja zadržavao igru čak dvije minute, to nam je malo razbilo ritam igre. No, bilo kako bilo, ovo je bio onaj Osijek kakvog želim vidjeti. Žalim što nismo prvu utakmicu igrali ovdje na Opus areni jer sam siguran da bi konačni ishod bio drugačiji”, rekao je Stjepan Tomas, trener Osijeka.

“Imam malih kritika na suđenje. Četvrtom sam sucu rekao da prekršaje kakve su nam sudili ne sude ni u Premiershipu i to mi je potvrdio. U Adani je bio skandalozno suđenje. Taj nepostojeći penal i primljeni gol iz zaleđa bili su zaista previše. No, u uzvratnoj utakmici Osijek – Adana Demirspor su moji igrači imali vjeru i prilike, ali nisu ih uspjeli iskoristiti. Sada se okrećemo HNL-u i utakmici sa Goricom i moramo nastaviti igrati u ovom ritmu”, dodao je Tomas. Sve novosti iz NK Osijeka možete pronaći na klupskim stranicama na adresi nk-osijek.hr.

VIDEO: Šime Gržan i Stjepan Tomas komentiraju susret Osijek – Adana Demirspor (3:2)

Tagged