golden foil of zagreb 2019

Održano premijerno izdanje mačevalačkog turnira Golden Foil of Zagreb

Na prvom izdanju međunarodnog mačevalačkog natjecanja “Golden Foil of Zagreb”, koje se održalo 19. listopada 2019. godine u Sportskoj dvorani Trešnjevka (Kutija šibica), nastupilo je 70-ak floretista, a prvo mjesto osvojio je 23-ogodišnji mađarski mačevalac, Daniel Dosa.


Srebro na turniru osvojio je Carlos Llavador iz Španjolske, a treće su mjesto podijelili Michal Siess iz Poljske te Mohamed Samandi iz Tunisa. Od hrvatskih je floretista najuspješniji bio Petar Fileš koji je turnir završio kao osmoplasirani, izgubivši tijesno u četvrtfinalu od Španjolca Lllavadora, inače brončanog s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Uz Fileša, koji se plasirao u 8 najboljih, nastupilo je još 8 mačevalaca iz Hrvatske, od kojih je 2. najbolji rezultat postigao Ivan Komšić, koji je završio na 34. mjestu.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Kutija šibica 2019 – Ako nisi osvojio Kutiju šibica, kao da ništa nisi osvojio

Mladi su sportaši iz brojnih europskih i svjetskih zemalja tijekom cjelodnevnog turnira na devet terena u popularnoj Kutiji šibica prikupljali bodove za Svjetski kup, a tjedan prije samog turnira bio je organiziran i kamp za treniranje.

Organizatori turnira, Hrvatski mačevalački savez i Mačevalački klub Dubrava, zadovoljni su odazivom i jačinom turnira te se nadaju dodatnoj popularizaciji mačevanja kao sporta i vesele sljedećem izdanju FIE Satellite turnira.

Tagged