gnk dinamo zagreb - logo 2020.

Odluke Uprave Dinama vezano za posljedice krize izazvane korona virusom

Od početka krize izazvane korona virusom, Uprava GNK Dinama je u “konstantnom zasjedanju i analizi posljedica globalne krize koja je izazvala zastoj svjetskog gospodarstva, a našu osnovnu djelatnost, onu sportsku, potpuno zaustavila”. Slijedom toga, iz Dinama je poslano priopćenje koje prenosimo u cijelosti.


Priopćenje GNK Dinama vezano za korona krizu

Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebice na sport i nogomet kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta u Dinamu. To znači da težimo tome da nitko od naših igrača, trenera, liječnika, fizioterapeuta, ekonoma, radnika na stadionskom održavanju i klupske administracije ne ostane bez posla i osiguranje uvjeta da u ovom globalno kritičnom trenutku mogu dostojanstveno živjeti i funkcionirati.

Da bismo u tome uspjeli, svi dionici kluba moraju podnijeti teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamo nosi. Uzimajući u obzir činjenice o neizvjesnosti nastavka natjecanja, odgode EURO-a 2020, nepoznatog datuma početka nove sezone u Hrvatskoj i u Europi, nepoznanice oko termina i opsega ljetnog prijelaznog roka te ukupne gospodarske krize koja je nastala, a ponajprije zbog očuvanja ukupne stabilnosti i likvidnosti našeg kluba, Uprava GNK DINAMO donijela je sljedeće odluke:

Zaposlenicima koji zarađuju više od 7.500 kuna (prosječni dohodak grada Zagreba) isplatit će se taj iznos te razlika do punog iznosa plaće na sljedeći način:

 • trećina od razlike između prosječnog dohotka i punog iznosa plaće isplaćuje se redovito;
 • trećina će se isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo;
 • trećina plaće neće se isplatiti trajno;
 • ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah;

Igračima i trenerima će se primanja isplaćivati na sljedeći način:

 • trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima;
 • trećina primanja isplatit će se u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo;
 • trećina primanja neće se isplatiti trajno;
 • ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah;

Ostale odluke vezane za klub i planove za budućnost:

 • iduće dvije pripreme momčadi bit će održane u Hrvatskoj, bez odlaska u uobičajene inozemne destinacije;
 • u potpunosti se otkazuje ovogodišnje izdanje memorijalnog turnira Mladen Ramljak;
 • nastavljamo s dodatnim mjerama redukcije svih drugih troškova, osim onih koji su neophodni za funkcioniranje Kluba;

Odluka stupa na snagu s primjenom odmah. U ovim trenucima pozivamo sve igrače, trenere i zaposlenike da svojom pozitivom i zajedništvom doprinesu da Klub nastavi sa sportskim uspjesima i zadrži svoj status lidera u sportskoj izvrsnosti Hrvatske i ovog dijela Europe.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged