novo nordisk pro bicycle team / 2021.

Novo Nordisk, tim biciklista oboljelih od dijabetesa, vozit će trku Cro Race

Tim Novo Nordisk je globalna sportska ekipa biciklista koju predvodi prvi profesionalni tim biciklista na svijetu oboljelih od dijabetesa. Ovaj biciklistički im natječe se u sklopu globalne inicijative “Mijenjamo dijabetes” posvećene poboljšanju životnih uvjeta 463 milijuna osoba koje žive s dijabetesom, ali i za one kod kojih postoji rizik za razvoj dijabetesa.

Inicijativom “Mijenjamo dijabetes” želi se osnažiti osobe s dijabetesom kojih je oko 310.000 u Hrvatskoj. Inicijativa im želi pokazati što je sve moguće postići unatoč bolesti. Ujedno se želi senzibilizirati javnost na projekciju da oko 225.000 osoba ne zna da ima dijabetes. Sportaši tima Novo Nordisk zahvaljujući otkriću inzulina prije 100 godina mogu danas “upravljati” svojim dijabetesom. Bez problema mogu ostvarivati ne samo svoje snove već i vrhunske rezultate na najvišoj sportskoj razini.


Njihova popularnost, kako u dijabetičkoj zajednici tako i u profesionalnom biciklizmu, potvrđuje se najvećom zajednicom pratitelja na društvenim mrežama i komunikacijom s više od 8,5 milijuna pratitelja na svim važnijim platformama. Podrškom timu Novo Nordisk na utrci CRO Race 2021 nadahnjujete i educirate sve osobe s dijabetesom da imaju mogućnost ostvariti svoje snove i imati kvalitetan život s dijabetesom. Tim Novo Nordisk već peti put sudjeluje na CRO RACE biciklističkoj utrci u Hrvatskoj. Više o timu doznajte na njihovoj mrežnoj stranici na adresi teamnovonordisk.com.

O biciklističkoj utrci Cro Race – Tour of Croatia 2021

CRO RACE je biciklistička utrka koja se održava od 2015. godine, a vozi se po stazama kroz Hrvatsku dugačkim više od 1000 kilometara. Voze je najbolji svjetski biciklisti i timovi jer je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke organizacije (UCI) i rang kvalifikacije 2.1.

Ove godine utrka se održava od 28. rujna do 3. listopada u šest etapa. Podršku utrci pružili su brojni hrvatski gradovi. Od Osijeka, Varaždina, Primoštena, Makarske, Zadra, Crikvenice, Samobora i Zagreba do mnogih drugih manjih mjesta. Dodajmo da će se finalna utrka s proglašenjem pobjednika održati u nedjelju, 3. listopada 2021. u Zagrebu.

Video: We are Team Novo Nordisk

Tagged