nizozemska - italija | liga nacija uefa nations league | netherlands - italy | 2023.

NOGOMET UŽIVO: Nizozemska i Italija igraju utakmicu za treće mjesto Lige nacija u nedjelju, 18. lipnja 2023. godine – gdje gledati prijenos?

Nizozemska i Italija igrat će utakmicu za treće mjesto u UEFA Ligi nacija i to u nedjelju, 18. lipnja 2023. godine. Susret počinje u 15 sati, igra se na stadionu De Grolsch Veste u nizozemskom gradu Enschede, osiguran je izravni TV prijenos, a sudit će ju švedski sudac Glenn Nyberg. Podsjetimo, Nizozemska je izgubila od Hrvatske u polufinalu rezultatom 4:2, dok je Italija izgubila od Španjolske 1:2. Dodajmo da istog dana, ali u 20.45 sati, u finalu u Rotterdamu igraju Hrvatska i Španjolska.

Nogometna reprezentacija Italije (ili na talijanskom Nazionale di calcio dell’Italia) predstavlja Italiju u međunarodnom nogometu. Spomenimo da je Italija odigrala svoju prvu utakmicu danas davne od 1910. godine. Nacionalnu reprezentaciju kontrolira Talijanski nogometni savez (FIGC), upravno tijelo za nogomet u Italiji, a ona je, dodajmo član, ali i jedan od suosnivača UEFA-e. Domaće utakmice Italije igraju se na raznim stadionima diljem Italije, a glavni teren za trening i tehničko sjedište, Centro Tecnico Federale di Coverciano, nalazi se u Firenci. Dodajmo da je Italija aktualni europski prvak, nakon što je osvojila UEFA Euro 2020.

Nogometna reprezentacija Nizozemske (ili na nizozemskom Nederlands voetbalelftal ili jednostavno Het Nederlands elftal) predstavlja Nizozemsku u međunarodnim muškim nogometnim utakmicama od 1905. godine. Mušku reprezentaciju kontrolira Kraljevski nizozemski nogometni savez (KNVB). Ono je upravno tijelo za nogomet u Nizozemskoj, a dio je UEFA-e pod jurisdikcijom FIFA-e. Većina nizozemskih domaćih utakmica igra se na stadionima Johan Cruyff Arena, De Kuip, Philips Stadion i De Grolsch Veste.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Nizozemska – Italija?

Utakmica za treće mjesto UEFA Lige nacija igrat će se u nedjelju, 18. lipnja 2023. godine u 15 sati u Enschedeu na stadionu De Grolsch Veste, a igrat će ju Nizozemska i Italija. Prijenos ove nogometne utakmice bit će osiguran na TV kanalima Nova TV i Sport klub 1 HR. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, možete ju uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Što se tiče prognoze kladionica, one su naklonjenije Nizozemcima. Tako je kvota na pobjedu Oranja 2.30, na pobjedu Talijana je je 2.90, dok je koeficijent za neriješeno 3.60.

Više o Nizozemskoj nogometnoj reprezentaciji doznajte na Wikipediji. O reprezentaciji Italije više doznajte na mrežnim stranicama saveza na adresi figc.it. Više informacija o nogometnom natjecanju UEFA Liga nacija – UEFA Nations League doznajte također na Wikipediji. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili putem livestreama možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i, tj. pametni televizori.

VIDEO: MATCH PREVIEW: NETHERLANDS – ITALY | NATIONS LEAGUE

Tagged