grafit "dinamo zagreb" / plato mamutica, travno, zagreb / svibanj 2012.

Nenad Bjelica više nije trener Dinama sa kojim je dogovorio sporazumni prekid suradnje

Nenad Bjelica više nije trener Dinama. Kako su izvijestili iz Dinana “Građanski nogometni klub Dinamo i Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj suradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama.”


Bjelica je imao ugovor na još 15 mjeseci i trebao je u tom periodu zaraditi nešto manje od dva milijuna eura. Nije objavljeno na koji iznos novca je pristao za odlazak.

“Odlazim. Dogovorili smo sporazumni raskid. Nismo se stigli ni posvađati, a razlog mog odlaska je taj što je odluka o smanjenju plaća objavljena bez razgovora sa mnom. Moj je odnos s klubom bio vrhunski, 22 mjeseca zajedno smo donosili odluke, ali onda odjednom sve to je nestalo”, rekao je Nenad Bjelica.

Da podsjetimo, Bjelica je u Dinamo stigao 2018. godine, a do Dinama je vodio klubove Austrija Beč, Spezija i Lech. Sa Dinamom je osvojio je dva naslova prvaka, jedan kup, a postigao je i povijesni uspjeh – uspio je prezimiti u Europi nakon 50 godina pauze. Vodio je 99 utakmica, a pobijedio u čak 71 posto susreta.

Novi trener Dinama trebao bi postati Igor Jovićević, aktualni trener mlade momčadi.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged