plazma sportske igre mladih - 2020 - dezinfekcija

Nakon stanke u ožujku, nastavljena je nova sezona Plazma Sportskih igara mladih

U Hrvatskoj, nova sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je u siječnju Coca-Cola Cup turnirima u nogometu, rukometu i Kinder turniru u košarci, dok su u ožujku održane Turneje radosti u šest gradova, sportsko – edukativna događanja u kojima se djeca natječu u graničaru i atletici i bore za plasman na državnu završnicu.

Nakon stanke u ožujku zbog korona virusa mnogobrojne manifestacije i turniri su momentalno otkazani i prebačeni na slijedeću godinu, tako da su Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je ovaj vikend dana nastavila svoju sezonu.

“Nakon pauze uzrokovane korona virusom veseli me opet vidjeti djecu kako nastupaju, također sam prezadovoljan vidjevši koliko su djeci Igre nedostajale. Igre ćemo svakako dovesti do samog kraja, odradit ćemo sva natjecanja pa i samo finalno natjecanje u Splitu i nadam se međunarodno finale. Želim pohvaliti Vladu Republike Hrvatske koja je i pokrovitelj Plazma Sportskih igara mladih, posebno bih istaknuo suradnju s Minstarstvom unutarnjih poslova na čelu s ministrom Božinovićem koji je i na čelu Nacionalnog stožera. Zahvaljujući tome, kao i cijela Hrvatska imali smo pravovremene informacije. Nadamo se da će mjere popuštanja iz dana u dan bit sve veće kako bi i roditelji mogli doći gledati svoju djecu, zajedno sa prijateljima djece koja nastupaju”, rekao je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

NK Mladost u Petrinji ugostio je u petak, 22. svibnja najbolje mlade nogometaše iz Sisačko – moslavačke županije, a Coca-Cola Cup turnir otvorili su Davor Ivić, predsjednik Nogometnog saveza Sisačko – moslavačke županije i predstavnici Grada Petrinje.

Plamen Igara u subotu zapaljen je u parku Eugena Kvaternika u Bjelovaru, a ujedno okupio i najbolje šahiste županije. Igre u Bjelovaru otvorio je Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Bjelovara zajedno s predstavnicima Plazma Sportskih igara mladih. Oba događanja organizirana su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH, nisu okupila više od 40 sudionika u isto vrijeme, svim sudionicima prije ulaska u područje održavanja je izmjerena temperatura, izvršili su obaveznu dezinfekciju i registraciju te su koristili maske uz upute o propisanom držanju socijalne distance.

Sve Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih imaju i edukativan karakter, tako da su u Bjelovaru najmlađi stanovnici grada sudjelovali i u edukativnoj kampanji koju Igre provode u suradnji s Nacionalnim programom za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova.

Edukacija djece i mladih izrazito je važan segment Igara

Od ove godine Igre su u suradnji s UEFA-om pokrenule kampanju promocije ženskog nogometa, a na svim događanjima redovito djecu educiraju o važnosti recikliranja i samoodrživosti. Kroz tekući projekt Youth Sports Fair Chance u sklopu Erasmus+ Sport programa Europske Unije u partnerstvu sa šest zemalja provode edukacije profesora tjelesnog odgoja te osnovnoškolske djece o važnosti pravilnog navijanja na sportskim terenima, jednakosti i borbi protiv diskriminacije.

Natjecanja u sklopu Igara nastavit će se ovaj tjedan diljem Hrvatske dok će svečano otvaranje Igara održati 12. lipnja u Prelogu.

O Plazma Sportskim igrama mladih

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.

Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca – Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 30 jednodnevnih sportsko – eduakativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara.

Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - -