gabriella prantl - brzo klizanje - 2020

Na klizalištu Velesajam održano brzoklizačko kup natjecanje iz Danubia serije

Naši brzoklizači Stribor Suman (junior A) te Gabriella Prantl (juniorka B) osvojili su izvrsno 5. mjesto, a zapažene rezultate u najmlađim kategorijama ostvarili su Marko Opuhač i Rene Koprivnjak, koji su nastupili u starijoj natjecateljskoj kategoriji od one u kojoj se trenutno nalaze, a ostvarili su 6. i 7. mjesto. Od 21. do 23. veljače 2020. godine Zagreb je bio domaćin međunarodnog brzoklizačkog natjecanja, posljednjeg ovosezonskog kup natjecanja iz Danubia serije, na kojem je nastupilo 109 natjecatelja iz 14 europskih zemalja. Natjecanje koje se održalo na klizalištu Velesajam se bodovalo u mlađim kategorijama za finalno natjecanje Europa kup finale, koje će se ove godine održati u ruskoj Kolomni od 20. do 23. ožujka.

Naši seniori, ujedno i reprezentativci Hrvatske u brzom klizanju, svoje pravo nastupanja na finalnom natjecanju stekli su još sredinom prosinca prošle godine posljednjim kvalifikacijskim natjecanjem u Turskoj, a ovog vikenda naši mlađi predstavnici ravopravno su se borili sa svojim vršnjacima i stekli nova međunarodna iskustva na ovom iznimno jakom natjecanju.

Hrvatskim reprezentativcima u ožujku predstoji osim spomenutog Europa kup finala i svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Seulu od 13. do 15. ožujka 2020. godine.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged