snježna kraljica - muški slalom - 2022. - snow queen trophy zagreb

Muški slalom utrke Snježna kraljica vozi se na Sveta tri kralja – gdje gledati prijenos?

Nakon problema sa stazom i vremenskim nepogodama, muški slalom utrke Snježna kraljica ipak će se održati na Sljemenu. Novi termin utrke je u četvrtak, 6. siječnja 2022. godine, na sam blagdan Sveta tri kralja. Prva vožnja je na rasporedu u 13, a druga u 16 sati. Kako je već poznato, zbog pandemije koronavirusa na Sljemenu neće biti publike.


Muški slalom na Sljemenu treća je utrka u ovoj disciplini na ovogodišnjem Svjetskom skijaškom kupu. Trenutno su u vodstvu sa po 140 bodova Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag i Šveđanin Kristoffer Jakobsen. Naj najbolji skijaš Filip Zubčić je na petom mjestu sa 75 bodova. Na prvom slalomu sezone u Val d’Isereu slavio je Francuz Clement Noel, ispred Jakobsena i Zubčića. U Madonni di Campiglio pobjedu odnio Foss-Solevaag, a Zubčić je zauzeo 16. mjesto.

Filip Zubčić je trenutno naš najbolji skijaš

Filip se trenutno se nalazi na visokom petom mjestu slalomskog poretka Svjetskog skijaškog kupa. Bodove koji su ga do te pozicije doveli zaradio je svojim prvim slalomskim postoljem u Val d’Isereu kao trećeplasirani te 16. mjestom u Madonni di Campiglio. Podsjetimo, Filip će se osmi put boriti za titulu Snježnog kralja. Zanimljivo je da će na Sljemenu nastupiti čak šestorica hrvatskih predstavnika. Tako će Crveni spust u muškoj konkurenciji uz Filipa voziti Matej Vidović, Istok Rodeš, Samuel Kolega, Tvrtko Ljutić i Leon Nikić. Više o našim skijašima te kratke razgovore s njima možete pročitati ovdje.

“Dobro se osjećam, odmorio sam se i spreman sam za siječanjske utrke. Bio sam jako sretan što sam već na prvoj
utrci u slalomu uspio doći do postolja. Tome smo se nadali i za to trenirali zadnjih nekoliko godina. Nadam
se da mogu do još slalomskih postolja ove godine. Odradio kratki trening na Sljemenu i bilo je dosta dobro. Staza je dobro izgledala i uspjeli smo odraditi odličnih osam rundi. Crveni spust će biti izazovna staza zbog vremenskih uvjeta, a i sama po sebi ona je dugačka i fizički zahtjevna. No, ne žalim se, jer sam upravo u teškim uvjetima ostvario odlične rezultate. Svima će nam biti jednako, a drugi lauf ćemo odraditi u totalnom mraku uz svjetla reflektora. A to mi je super”, rekao je Filip Zubčić. Filipa možete pratiti na njegovom Instagram profilu.

Gdje gledati prijenos muške slalomske utrke Snježna kraljica – Snow queen trophy?

Ovogodišnje muško izdanje utrke Audi FIS Ski World Cup Snow Queen Trophy održava se pod epidemiološkim mjerama. To znači da kao i na ženskoj utrci, ni na muškom izdanju Snježnog kralja uz stazu neće biti navijača. Unatoč tome, svi ljubitelji skijanja i dalje će moći bodriti i pratiti najbolje svjetske skijaše. Prijenos je osiguran putem Youtube kanala FIS Alpine te ćete ga moći izravnog gledati na ZGportalu. Prijenos će se održati u četvrtak, 6. siječnja 2022. godine – prva vožnja na sljemenskom Crvenom spustu počinje u 13, a druga u 16 sati.

Također, osiguran je i TV prijenos na Drugom programu HRT-a. Također, HRT će za Vas pripremiti i prigodnu emisiju koju uređuje i vodi Daniel Križ. Gošća u studiju će biti bivša skijašica Nika Fleiss. Mihovil Horvat i Reno Fleiss zaduženi su za javljanje sa staze, a pridružit će im se Vedran Pavlek, direktor Hrvatskog skijaškog saveza, ujedno i direktor Organizacijskog odbora Snježne kraljice te umirovljeni najtrofejniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić. Mušku utrku će komentirati Robert Jelečević sa stručnim sukomentatorom. Ukoliko nećete biti blizu malih ekrana, prijenos prve i druge slalomske utrke sa vrha Medvednica možete slušati na Drugom programu Hrvatskog radija (HR2). Više informacija o samoj utrci Snježna kraljica možete doznati na mrežnim stranicama organizatora na adresi snowqueentrophy.com.

Video live stream: Prijenos 1. i 2. vožnje muške utrke Snježna kraljica 2022

Tagged