adidas next generation tournament 2019

Mladi Cibosi pobijedili Unicaju u 1. kolu kvalifikacijskog turnira Eurolige 84-77

U 1. kolu kvalifikacijskog turnira Eurolige (Adidas Next Generation Tournament) u Valenciji mladi igrači Cibone pobijedili su Unicaju rezultatom 84-77 (20-22, 12-28, 24-15, 21-19).


Španjolci nisu nalazili rješenje za briljantnog Roka Prkačina koji je u pobjedu ugradio 31 koš, 10 skokova, 4 asistencija i 2 ukradene lopte uz valorizaciju 35. Odličnu je ulogu odigrao i Hrvoje Majcunić sa 17 poena, 6 skokova, 7 asistencija i 2 ukradene lopte.

“Uspjeli smo pobijediti izvrsnu momčad Unicaje. Moja neka procjena je da oni igraju košarku na najvišem nivou europske košarke u U18, prijete sa svih mogućih pozicija. Nakon lošeg otvaranja uspjeli smo uspostaviti onu našu igru koja je najbolja i Roko je proigrao, svi ostali igrači su reagirali na najbolji mogući način. Druga četvrtina je bila zaista vrhunska. Dogodio se mali umor u trećoj četvrtini, ali obrambenom disciplinom i kontrolom skoka smo uspjeli iskontrolirati utakmicu. Velika je ovo pobjeda za naš klub. Čestitam igračima. Već za četiti sata imamo sljedeću utakmicu tako da se moramo malo regenerirati i ući u borbu s Valencijom koja je u prvoj utakmici pobijedila Olympiacos i pokušati izboriti i tu drugu pobjedu”, rekao je Ivan Juran, trener Cibone.

“Dobro da smo pobijedili ovu utakmicu. Druga je utakmica u 18 sati i ako dobijemo i nju možemo biti prvi u grupi. Sad se idemo odmoriti koliko možemo u ovih sat i pol vremena i nadam se pobjedi i večeras!”, dodao je Roko Prkačin.


Tagged