mateo drežnjak - kk cibona - 2020

Mateo Drežnjak, dosadašnji košarkaš HKK Široki, potpisao ugovor sa Cibonom

Košarkaški klub Cibona potpisala je četverogodišnji ugovor s 21-godišnjim reprezentativcem Mateom Drežnjakom. Najspominjanije ime prijelaznog roka tako će uz Tonija Nakića i Roka Prkačina činiti okosnicu nove Cibone. Ekipa se gradi na mladim i perspektivnim igračima koji će klub nositi na duge staze, a s kojima će se i navijači moći poistovjetiti. Upravo je ovaj trio najbolja pozivnica za svakog ljubitelja Cibone.

“Jako sam sretan zbog prelaska u Cibonu. To je jedan novi iskorak za mene, idem na viši rang i jače natjecanje. Nadam se da ću radom i zalaganjem opravdati povjerenje na terenu. Poznajem dosta igrača, kako iz reprezentacije tako i iz međusobnih ogleda. Volio bi da nas navijači podrže u svemu ovome!”, rekao je Mateo Drežnjak.

“Ponovno jedan veliki korak i uspjeh kluba. Dobili smo jednog igrača za kojeg se nadam da će biti veliki u budućnosti. Drago mi je što je klub uspio izvojevati još jednu pobjedu. Kad kažem pobjedu, uspjeh nisu samo trofeji za klub i trenera. Trofeji i pobjede su i ovo što smo uspjeli napraviti u posljednja 2 tjedna nošeni vizijom koju imamo, tako da je ovo zbilja jedna velika pobjeda za klub i mene osobno. Dovođenje ovakva dva igrača je za mene u rangu osvajanja Prvenstva Hrvatske 2018. godine. Odradili smo veliki posao i sigurno da ćemo svi morati imati strpljenja da ta mladost sazrije i da im svi skupa trebamo biti podrška, kako ja kao trener, tako i svi u klubu i naši navijači. Ovi su igrači prepoznali u kojem smjeru želimo ići, tko zapravo daje šansu mladim igračima i to je jedan od razloga zašto smo uspjeli dovesti njih dvojicu. To se ne može sakriti, može se pričati svašta, ali se na terenu vidi sve – tko daje šansu, a tko ne”, dodao je Ivan Velić, trener Cibone.

Mateo Drežnjak je rođen 8. ožujka 1999. godine u Mostaru (BiH). Visok je 195 centimetara i igra na poziciji beka – šutera. Do sada je igrao u Hrvatskom košarkaškom klubu Široki iz Širokog Brijega od 2015. do 2020. godine.

“Polako slažemo ekipu kakvu smo zacrtali. Zadali smo si visoke ciljeve i na njima mukotrpno radimo. Uspjeli smo sa Širokim ispregovarati uvjete prelaska i to me iznimno veseli. Drago mi je prije svega da mladi igrači prepoznaju što gradimo, čemu stremimo i da vide svoju budućnost kod nas. Nakon Nakića, doveli smo još jednog velikog talenta i ta mladost Drežnjak – Nakić – Prkačin je pozivnica našim navijačima kako za sljedeću, tako i za narednih nekoliko sezona jer ovo što gradimo je dugoročno”, rekao je Domagoj Čavlović, direktor Cibone.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged