marko livaja | hnk hajduk split | 2023.

Marko Livaja, napadač Hajduka, donio je odluku o prestanku igranja za hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Marko Livaja, napadač nogometnog kluba HNK Hajduk Split, donio je odluku o prestanku igranja za hrvatsku reprezentaciju. Dodajmo da je Livaja o tome prvo obavijestio Hrvatski nogometni savez. Naime, on je dan uoči okupljanja reprezentacije za utakmice Europskih kvalifikacija protiv Turske i Walesa, obavijestio Marijana Kustića, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, kako se oprašta od igranja za reprezenaciju. A potom je o tomu obavijestio i javnost objavom na društvenim mrežama, koju možete pročitati u nastavku.

“Nakon dugog razmišljanja, donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije, o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima i radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha. Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima. Također, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti”, napisao je Marko Livaja.

Marko Livaja je proteklih godina bio važan dio naše reprezentacije. Stoga, ražalostila me ova objava. No, razumijem razloge koje mi je Marko iznio u iskrenom razgovoru te stoga poštujem ovakvu odluku. Zahvalni smo mu na doprinosu reprezentaciji u proteklom razdoblju, posebno u našem pohodu do bronce na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Želim svu sreću u nastavku klupske karijere”, rekao je Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.

Livaja je za reprezentaciju odigrao 21 utakmicu te je pritom zabio četiri pogotka

“Žao mi je što je Marko donio ovakvu odluku, no razumijem njegovo razmišljanje. Poštujem takvu odluku, kao što sam poštovao i prethodne odluke kada bi se netko oprostio od reprezentacije. Marku zahvaljujem na svemu što je dao reprezentaciji. Bio je važan dio naše brončane priče u Kataru te vjerujem da će mu to Svjetsko prvenstvo ostati među najdražim uspomenama u karijeri. Želim mu puno zdravlja i sreće privatno i profesionalno”, rekao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije.

Podsjetimo, Marko Livaja je za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju odigrao 21 utakmicu, a pritom je zabio četiri pogotka. U tu brojku se uključuje i vodeći pogodak protiv Kanade na FIFA Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje su Vatreni osvojili brončanu medalju. Više o Marku Livaju doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Marko Livaja – Životna priča | Treće poluvrijeme

Tagged