marijan budimir & marijan kustić | hrvatski nogometni savez-| 2024.

Marijan Budimir imenovan je izbornikom hrvatske nogometne U-17 reprezentacije

Marijan Budimir je imenovan novim izbornikom hrvatske nogometne U-17 reprezentacije, objavio je Hrvatski nogometni savez. A Budimir će na klupi mladih Vatrenih naslijediti Roberta Jarnija koji je smijenjen zbog nesmotrenih izjava. I dodajmo, dobro je da je vrlo brzo imenovan novi izbornik jer hrvatsku U-17 reprezentaciju u ožujku 2024. godine čeka nastavak kvalifikacija za UEFA U-17 Europsko prvenstvo.

“Nisam očekivao ovakav trenerski put. Ali kada se otvorila ova mogućnost nisam morao previše razmišljati. Jer Hrvatska je iznad svega, a voditi jednu hrvatsku reprezentaciju glavni je cilj svakom treneru. Zahvaljujem predsjedniku Marijanu Kustiću, Stipi Pletikosi, Petru Krpanu i rukovodstvu Saveza na ukazanom velikom povjerenju. Ispred nas su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kojima imamo zahtjevnu skupinu. Ali mi smo Hrvatska. I u svakoj utakmici moramo težiti najboljem”, poručio je Marijan Budimir, novi izbornik hrvatskih kadeta.

43-godišnji Budimir je kao igrač nastupao za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije. Nakon igračke karijere ostvario je značajne uspjehe kao trener Hajdukovih juniora koje je, između ostaloga, odveo do finala UEFA Lige mladeži 2023. godine. “Uvjeren sam da smo odabrali odlično rješenje za našu U-17 reprezentaciju jer se Marijan dokazao dosadašnjim radom s mlađim uzrastima. Pratili smo izbliza Hajdukove uspjehe u Ligi mladeži te nas raduje da smo uspjeli dovesti trenera čiji je rukopis bio itekako vidljiv u toj ekipi. Marijanu zahvaljujem što je prihvatio naš poziv te mu želim puno uspjeha u radu, pri čemu će imati maksimalnu podršku HNS-a i naše logistike. Mlađi uzrasti su HNS-u važan strateški prioritet, što pokazujemo i ovim imenovanjem”, rekao je Marijan Kustić, predsjednik HNS-a. Više o Budimiru doznajte na Wikipediji.

Tagged