mogila - park maksimir, zagreb - svibanj 2013.

Maksimirski Minus Zwei cener – šesto izdanje utrke održava se pod geslom “Ostani bez daha za PH”

Sve je spremno za održavanje šestog izdanja utrke “Maksimirski Minus Zwei cener”, a glavna tema ove godine je podizanje svijesti o plućnoj hipertenziji. Utrka će se održati u subotu, 3. listopada 2020. godine, sa startom u 11 sati na livadi kod Mogile u parku Maksimir, a pozvani su svi željni trčanja, rekreacije ili boravka u prirodi bez obzira na dob. Budući da je ovogodišnji “Maksimirski Minus Zwei cener” posvećen borbi protiv plućne hipertenzije (rijetka bolest povišenog tlaka u plućnim žilama od koje boluje nešto manje od 200 ljudi u Hrvatskoj), utrka će se održati pod geslom “Ostani bez daha za PH”. Glavni partneri ovogodišnje utrke su Udruga oboljelih od plućne hipertenzije “Plava krila” i Crveni križ grada Zagreba.

Osim krosa od 8, održat će se i utrka građana od 2 kilometra, a svi zainteresirani za sudjelovanje u “najljepšoj utrci grada Zagreba” mogu se prijaviti do petka, 2. listopada, putem mrežne stranice na adresi utrka.com.

“Iako je plućna hipertenzija neizlječiva bolest, kvalitetnim i sustavnim liječenjem moguće je istu zaustaviti te omogućiti oboljelima dulji i kvalitetniji život. Stoga je od ključne važnosti bolest prepoznati u najranijoj fazi i započeti liječenje što prije, a upravo ovom utrkom nastojimo osvijestiti građane o postojanju i simptomima bolesti”, rekla je Zdenka Bradač, predsjednica udruge Plava krila.“Kada je započela cijela priča s ovom utrkom, mediji su je nazvali Najljepša utrka grada Zagreba, a mi smo odlučili očuvati taj naziv jer smatramo da uistinu i jest najljepša budući da se održava u najljepšem europskom parku – parku Maksimir. U subotu će svi zainteresirani trčati glavnu kros utrku na 8 i manju utrku građana za rekreativce na 2 kilometra. Utrka građana će započeti u 11 sati, a kros utrka u 11:15. Svjesni smo trenutne situacije i bilo je teško organizirati cijeli događaj, ali smo uspjeli uz pomoć naših partnera i suorganizatora, a utrka će se održati uz poštivanje svih epidemioloških uputa i mjera”, rekao je Andrija Damjanović iz Atletskog kluba Maksimir koji je organizator utrke Maksimirski Minus Zwei cener.

Kao i dosad, ovaj rekreativni događaj je popraćen i edukativnim zdravstvenim programom s fokusom na važnost kretanja i rekreacije. Bivši vrhunski sportaši i olimpijci će podržati ovogodišnju u trku, a prigodno će biti predstavljen i europski projekt Active in Sport Again 2020. – 2021.

Cjelokupni program će se održati na maksimirskoj livadi kod Mogile, a stazu utrke će osiguravati planinari iz Planinarskog društva Matica koji su vjerni partner utrke.

Program događanja na Maksimirskom Minus Zwei ceneru

  • 9:30 – otvaranje prijava i podizanje startnih paketa
  • 9:45 – zdravstvena savjetovanja
  • 10:40 – kraj podjele startnih paketa i brojeva
  • 10:45 – zagrijavanje za utrke sa Hrvojem Radaševićem
  • 11:00 – start utrke na 2 km
  • 11:15 – start utrke na 8 km
  • 12:15 – 12:20 – kraj utrke
  • 12:25 – 12:45 – proglašenje pobjednika

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -

1 thought on “Maksimirski Minus Zwei cener – šesto izdanje utrke održava se pod geslom “Ostani bez daha za PH”

Comments are closed.