gnk dinamo zagreb - ac milan - chelsea fc - red bull salzburg I uefa champions league 2022.-2023.

Liga prvaka dolazi u Zagreb – Dinamo u skupini E igra s klubovima AC Milan, Chelsea FC i Red Bull Salzburg

Nogometna Liga prvaka opet se igra u Zagrebu, a to znači da će hrvatski prvak Dinamo ponovo igrati s najboljim europskim klubovima! Ovogodišnji put Plavih do Lige prvaka nije bio nimalo lak, ali u oba pretkola te u play offu koje su odigrali pokazali su veliku fizičku i mentalnu snagu. Podsjetimo, Dinamo je europski put u sezoni 2022./2023. počeo u 2. prekolu gdje je prošao makedonski Shkupi. U 3. pretkolu su pobijedili bugarski Lugodorets, dok su u play-offu nadjačali norvešku ekipu Bodø/Glimt.

A već u četvrtak, 25. kolovoza 2022. godine, u Istanbulu je održan i ždrijeb skupina Lige prvaka, a Dinamo je “završio” u skupini E. A u njoj će igrati protiv tri sjajna protivnika – to su talijanski AC Milan, engleski Chelsea FC te austrijski FC Red Bull Salzburg. Dodajmo da Dinamo prvu utakmicu u skupini E igra u utorak, 6. rujna 2022. godine u 18.45 sati, a na stadion Maksimir dolazi velikan Chelsea FC!


“Velika je stvar da smo uopće u ždrijebu Lige prvaka. Na njega, naravno, nismo mogli utjecati, ali zapravo je svejedno jer tu nema lagane skupine. UEFA Liga prvaka je najjače svjetsko klupsko nogometno natjecanje. Želja nam je da kroz cijelo ovo nadmetanje kao momčad rastemo, da učimo, stječemo nova saznanja i da pojedinci kroz to stasaju. Isto tako, učinit ćemo sve da budemo konkurentni. Nastojat ćemo u svakoj utakmici tražiti svoju šansu. No vidjet ćemo. Pred nama je šest utakmica u vrlo kratkom roku. Neke momčadi malo kasnije ulaze u formu i prvenstvo im kasnije počinje tako da Dinamo i nije bez šanse”, rekao je trener Dinama Ante Čačić.

U Zagreb dolaze Mateo Kovačić i Ante Rebić

“Veselimo se i Kovačiću i Rebiću. Rekao sam dan ranije da priželjkujem vidjeti dva kapetana koja sam imao u reprezentaciji, dakle Luku Modrića i Darija Srnu. Bilo bi sjajno da je došao Modrić s Realom i tako sjajnom karijerom ili Srna kao dio Shakhtara kojem je vjeran svih tih silnih godina. Ponavljam, nastojat ćemo se pripremiti za sve utakmice da pružimo svoj maksimum”, dodao je Čačić.

“Još ćemo ih sve pobliže upoznati i dobro analizirati kao i svakog suparnika dosad. Teško mi je sad konkretno govoriti. Milan i Chelsea ponešto su mijenjali momčad… Milan je u zadnje dvije godine napravio iskorak u talijanskoj ligi, a i sad je u samom vrhu. Chelsea je malo lošije krenuo. No, satkani su od kvalitetnih igrača i ne dvojim da će biti vrlo dobri. Ova dva tima su sigurno jedni od favorita u našoj skupini E. Red Bull Salzburg možda nije tako zvučno ime, ali je sigurno momčad koja ima kontinuitet dobrih prezentacija u Europi. Konstantno su prvaci Austrije i imaju momčad za respekt. Nismo ni u jednoj utakmici favoriti, ali nismo ni potpuni autsajderi. Svaka je europska utakmica nova spoznaja. Iz svake možemo izvući određene pouke. A baš ovo su dvoboji na najvišoj razni gdje svi možemo profitirati”, zaključio je Ante Čačić.

Liga prvaka 2022./2023. – skupina E – raspored utakmica

  • 1. kolo – utorak, 6. rujna, 18.45 sati: Dinamo – Chelsea FC
  • 2. kolo – srijeda, 14. rujna, 18.45 sati: AC Milan – Dinamo
  • 3. kolo – srijeda, 5. listopada, 18.45 sati: RB Salzburg – Dinamo
  • 4. kolo – utorak, 11. listopada, 21 sat: Dinamo – RB Salzburg
  • 5. kolo – utorak, 25. listopada, 21 sat: Dinamo – AC Milan
  • 6. kolo – srijeda, 2. studenoga, 21 sat: Chelsea FC – Dinamo
  • više informacija: uefa.com/uefachampionsleague

VIDEO: Liga prvaka 2022./2023 – Dinamo je u skupini E – što o ždrijebu misli trener Čačić?

Tagged