hrvatska - nizozemska :: liga nacija 2022./2023. league of nations :: croatia - netherlands

Liga nacija – u polufinalu igraju Hrvatska i Nizozemska te Španjolska i Italija

Hrvatska nogometna reprezentacija je, podsjetimo, sjajnim igrama u skupini izborila polufinale nogometnog turnira Liga nacija. A sada znamo tko je protivnik našim Vatrenima – to je Nizozemska. Naime, tako je htio ždrijeb ovog prestižnog reprezentativnog natjecanja koji je održan u sjedištu UEFA-e u francuskom Nyonu. Hrvatski nogometni savez će objaviti narednih dana detaljne informacije o prodaji ulaznica za završni turnir. Točnije, nakon što UEFA donese odgovarajuće odluke o procesu prodaje ulaznica.


Tako će Hrvatska polufinalnu utakmicu igrati u srijedu, 14. lipnja 2023. godine u Rotterdamu od 20:45 sati. U drugom polufinalnom susretu, u četvrtak, 15. lipnja od 20:45 sati, u Enschedeu će se sastati Španjolska i Italija. Pobjednici polufinalnih susreta igrat će u nedjelju, 18. lipnja 2023. godine u finalu u Rotterdamu od 20:45 sati. Poražene momčadi igrat će susret za treće mjesto istog dana u Enschedeu od 15 sati.

“Igrat ćemo protiv najtežeg protivnika – protiv Nizozemske, domaćina turnira. A oni će igrati pred punim stadionom i predvođen novim izbornikom. Nizozemska je uistinu sjajna reprezentacija, međutim koju god momčad izvukli, igrali bismo protiv jakog protivnika. Su sve četiri reprezentacije u finalu turnira Liga nacija 2023 među deset najboljih na svijetu. Znamo što je naš cilj. To je plasman u finale i nastojat ćemo to izboriti. Nizozemci imaju novog izbornika i jako su dobri, pogotovo u obrani. Imaju mlade, potentne igrače i igrat će pred svojom publikom, ali očekujem i veliku podršku naših navijača u Rotterdamu. Čeka nas velika utakmica. Za nas će to biti veliki izazov, ali bit ćemo spremni i očekujem našu pobjedu”, rekao je izbornik je Zlatko Dalić. Više o Vatrenima i HNS-u doznajte na mrežnim stranicama saveza na adresi hns-cff.hr.

Tagged