50. kutija šibica 2021 - turnir u malom nogometu

Kutija šibica svojih prvih 50 godina slavi uz više od 200 malonogometnih ekipa

Završile su prijave za 50. izdanje malonogometnog turnira “Kutija šibica 2021. powered by Coca Cola”. Nakon jednogodišnje pauze i unatoč nepredvidivom vremenu u kojem i dalje živimo, na adresu Doma sportova pristiglo je čak 212 prijava! Potvrda je ov vrijednosti i kultnog statusa koji ovaj malonogometni turnir nosi već desetljećima.

No, potvrda je i napora organizacijskog tima koji je odlučno stao iza ideje da se Kutija šibica ove godine “jednostavno mora održati”. Pripreme za izvlačenje parova su u tijeku, što je posljednji korak do onoga što svi željno iščekuju – početak jubilarnog izdanja Kutije šibica, najveće i najvažnije malonogometne manifestacije u regiji. Podsjetimo, jubilarni 50. turnir u malom nogometnu Kutija šibica održat će se od 27. studenog do 29. prosinca 2021. godine.


Najveći broj prijava i ove godine pristiglo je za seniorski dio turnira – za zlatni jubilarni pehar borit će se 142 momčadi. Turnir za veterane održat će se četrnaesti put i sudjelovat će 62 ekipe. A za pobjednice petog izdanja ženskog turnira borit će se 8 ekipa. Zagreb će tako ugostiti više od 1.260 malonogometnih igrača i igračica! To samo potvrđuje da je riječ o najvećoj predstavi što kvartovskog, što vrhunskog nogometa, čiji početak svi željno iščekuju.

Kutija šibica 2021 će ugostiti ekipe iz svih krajeva Hrvatske

A one dolaze iz Zagreba, Splita, Zadra, Rijeke, Šibenika, Pule, Novske, Trogira, Novog Vinodolskog, Pitomače, Samobora, Ploča, Brača, Krapine, Mljeta, Makarske, ali i brojnih drugih hrvatskih gradova. Posebno veseli činjenica da su se i ove godine prijavile momčadi iz susjedstv. Tako u Zagreb stižu četiri ekipe iz Bosne i Hercegovine, tri iz Slovenije te po jedna iz Austrije, Njemačke i Srbije. Među prijavljenim momčadima, našli su se i pobjednici prošlog izdanja Kutije šibica CB Dobermann Zagreb. A oni najavljuju borbu za obranu naslova!

“Jako se veselimo što se turnir vraća i moram priznati da nam je baš falilo natjecanje. I ove godine dolazimo u jakom sastavu. Svi se nadamo i priželjkujemo obranu titule iz 2019. godine”, rekao je Juraj Bedeković, voditelj tima CB Dobermann.

KMN Meteorplast stiže iz susjedne Slovenije, a u Zagreb se vraćaju po još jedan naslov veteranskog dijela turnira

Momčad Meteorplasta je gotovo ista, uz male korekcije. Odlučili smo se vratiti jer se naslov mora braniti. Bilo nam je jako žao što se prošle godine Kutija nije mogla održati. Ali nas je jako obradovala vijest da se vraća. Konkurencija je velika i sigurno će biti teško. Dat ćemo sve od sebe i vjerujem da ćemo dogurati daleko”, rekao je Rade Rusmir, jedan od igrača Meteorplasta iz Ljutomera.

Naslov brani i ženska momčad Michieli – Tomić sa otoka Brača. U Zagreb dolaze spremne za prave sportske dvoboje te ponavljanje vrhunskog rezultata. “Nismo uopće dovodili u pitanje sudjelovanje naše momčadi. Ipak riječ o jubilarnom 50. izdanju i spremni smo obraniti titulu te osvojiti ovu posebnu Kutiju šibica. Ekipa je skroz nova. A jedina Hrvatica među njima je moja kćer, koja je igrala i prošli put”, rekao je Jakša Michieli – Tomić, voditelj momčadi.

Izvlačenje parova za 50. turnir Kutija šibica očekuje nas u srijedu, 17. studenoga

Izvlačenje će se održati u dvorani 2 Doma sportova s početkom u 12 sati, a nakon toga kreću sportski dvoboji. Početak spektakularne završnice predviđen je na Štefanje, a u srijedu, 29. prosinca, doznat će se i pobjednici seniorskog, veteranskog te ženskog dijela turnira. Ulaznice za sve utakmice moći će se osigurati na blagajnama dvorana ili putem službene web stranice turnira na adresi kutija-sibica.hr.

Velika će pažnja biti posvećena provođenju svih nužnih epidemioloških mjera. Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama HZJZ svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti koronavirus. Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, a koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, izuzeta su iz obveze posjedovanja iste. Sve dodatne informacije vezane uz EU digitalnu Covid potvrdu mogu se pronaći na mrežnoj stranici na adresi eudigitalnacovidpotvrda.hr.

Tagged