kutija šibica 2023 | pp domograd

Kutija šibica 2023 | PP Domograd u finalu s 1:0 pobijedio CB Sea Wolf Spegra i osvojio 52. Kutiju šibica!

I ovo 52. po redu izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica imalo je nevjerojatnu završnicu! Naime, u finalu seniora u prepunoj dvorani Doma sportova “PP Domograd” s 1:0 porazio je “CB Sea Wolf Spegra”, a jedini pogodak, ali dovoljan za osvajanje Kutije, upisao je Filip Matijašević, a koji je ujedno proglašen i igračem turnira! “Shrvan sam emocijama! Hvala dečkima, zaista su dali svoj maksimum. Ukratko, vratilo nam se odozgo! Hvala Čunji i Capiju, bili su s nama, osjetio sam ih”, rekao je Antonio Franja, jedna od legendi turnira Kutija šibica. I dodajmo, najbolji strijelac turnira je Ivan Ivanković s devet pogodaka iz ekipe Krešimir Keta Bandić.

Zanimljivo je dodati i da su veterani PP Domograd odigrali finalnu utakmicu i to protiv ekipe Senjak Hoteli Matan. Ovaj susret je bio doista nevjerojatan, a završio je neriješenim rezultatom 2:2 pa su uslijedili penali. Spomenimo da mala dvorana Doma sportova već dugo nije vidjela ovakvu završnicu. U doslovno posljednjoj sekundi PP Domograd pogotkom Ivice Vrdoljaka dolazi do izjednačenja, a potom kroz izvođenje sedmeraca i do titule osvajača Kutije!

“Bilo je tijesno. I mi i oni smo zaslužili osvojiti Kutiju. Ali evo, to je nama uspjelo”, rekao je nakon napete finalne utakmice naš proslavljeni nogometaš Eduardo da Silva koji je na 52. turniru Kutija šibica nastupao za ekipu PP Domograd. A u glavnom dijelu turnira, u utakmici za treće mjesto, uspješniji su bili dečki iz ekipe Feroterm Čabar koji su pobjedili Biberon u nevjerojatnom srazu koji je završio neriješeno, a odlučen je sedmercima. Na kraju utakmice je bilo 1:1, a poslije penala 4:2. Kod veterana treća je ekipa CB Sport & SC Flegar & Zloćo I. P. koja je s 5:1 u utakmici za treće mjesto slavila protiv ekipe Pulpit Elkro.

ŽNK Dinamo Zagreb je osvojio Kutiju šibica u ženskom djelu turnira i to im je prvo osvajanje ovog turnira

Djevojke iz ŽNK Dinama pobjedile su ŽNK MC Plus Sveta Nedelja u napetoj utakmici koju su odlučili sedmerci. A u utakmici za treće mjesto pobjedu je odnijela ekipa CB Lula-Ožujsko-Lucka Studio-Kartel koja je s 2:1 pobjedila ekipu HPB Sport. “Imale smo malo lakši ždrijeb nego ŽNK MC Plus Sveta Nedelja. Djevojke su bile izvrsne, ali smo uspjeli osvojiti turnir izvođenjem sedmeraca. Ovo nam je prva Kutija i stvarno smo sretne. Izvoditi sedmerce pred prepunom dvoranom? Gol više ni ne vidiš. Pukneš pa gdje ide. Stvarno nevjerojatan osjećaj”, rekla je Ivana Stanić iz Dinama, koja je ujedno proglašena i igračicom turnira.

Kutija šibica najveći je regionalni malonogometni turnir, a tome je stigla potvrda i ove, 2023. godine. Od prepunih dvorana za vrijeme utakmica, a posebice na tradicionalno Štefanje, prijenosa svih važnijih utakmica na nacionalnoj televiziji do zvučnih imena koja su ove godine zaigrala na parketu dvorane 2. Samo podsjetimo, nastupili su Eduardo da Silva, Jerko Leko, Hrvoje Štrok, Ivica Vrdoljak, Ivan Krstanović

I dodajmo, 52. Kutija šibica je ove, 2023. godine, okupila čak 280 ekipa – 16 ekipa žena, 84 ekipe veterana i 180 ekipa seniora. A utakmice su se igrale od 25. studenog do 29. prosinca 2023. godine, u četiri zagrebačke dvorane i to za nagradni fond od 25 tisuća eura. Ukratko, Kutija šibica je i ove, 2023. godine, potvrdila zašto je najveći malonogometni turnir u regiji. Sve dodatne informacije o ovom malonogometnom turniru doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Dokumentarni film Kutija Šibica

Tagged