kutija šibica 2022 :: biberon koestlin

Kutija šibica 2022 došla do svog kraja – prvaci su ekipa Biberon Koestlin!

Nakon nešto više od mjesec dana, u četvrtak, 29. prosinca 2022. godine, završilo je 51. izdanje MNT Kutija šibica! A ovogodišnji pobjednik je momčad Biberon Koestlina, inače finalist Kutije šibica 2019., koja je u dramatičnom finalu nakon izvođenja sedmeraca bila bolja od ekipe Kerschoffset Kamgrad. Toni Jelavić iz pobjedničke ekipe najbolji je igrač turnira, dok je njihov Luka Pavlović proglašen najboljim golmanom. Najbolji strijelac turnira je bio Antonio Blažević iz CB Sea Wolf Gradnja Elez s deset postignutih pogodaka.

U finalu veteranskog turnira igrali su zagrebačka ekipa Pelmen ZGnogomet i slovenska KMN Meteorplast Vitomarci. Nakon utakmice bez pogodaka i tu su sedmerci odlučili o pobjedniku, a veteranski pehar otišao je u Sloveniju. Slovencima je ovo drugi trofej u Zagrebu, budući da su na Kutiji slavili i 2019. godine. A iz njihove momčadi su i najbolji strijalc turnira Dare Vršić s 13 pogodaka te najbolji igrač Rade Rusmir, koji je i 2019. bio proglašen najboljim igračem veteranskog turnira.

U ženskom dijelu turnira Kutija šibica slavile su djevojke iz ekipe Michieli Tomić

One su u finalu bile bolje od ŽNK MC Plus Agram Poliklinike Milojević. Dodajmo da je ovdje riječ je o povijesnom rezultatu, jer je to treća Kutija za redom koju je osvojila ova ekipa s otoka BračaMichieli Tomić. Najboljom vratarkom je proglašena Nikolina Todorić, a najboljom igračicom Nikolina Vujadin, obje iz pobjedničke ekipe. Najbolja strijelkinja turnira je Sandra Žigić iz Stare garde sa sedam postignutih golova.

Ako je suditi po upravo završenom 51. izdanju, najpopularniji i najveći malonogometni turnir očito i dalje ostaje najznačajnije ovakvo događanje u regiji. Dodajmo da je na turniru Kutija šibica 2022 nastupio najveći broj momčadi još od 2009. godine, a dvorana 2 Doma sportova je na tri završne večeri bila ispunjena do posljednjeg mjesta, potvrđujući omiljenost turnira kod ljubitelja malog nogometa. U očekivanju 52. izdanja – Kutije šibica 2023 – više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi kutija-sibica.hr.

Tagged