kutija šibica 2021 - zlatne nogometne lopte

Kutija šibica 2021 – najveći zagrebački malonogometni turnir slavi 50. rođendan

Najpoznatiji malonogometni turnir u regiji – Kutija šibica 2021. powered by Coca Cola – slavi velikih 50 godina! Ujedno i najavljuje povratak u zagrebačke sportske dvorane, na radost brojnih malonogometaša i obožavatelja diljem Hrvatske. Turnir će se održati od 20. studenog do 29. prosinca 2021. godine, a prijave kreću već u utorak, 2. studenog.

Povodom organizacije ovog turnira “zlatne nogometne lopte” dokotrljale su se s brojnih lokacija u centru Zagreba, ravno pod noge najvećih legendi malog nogometa. A oni su se okupili u Domu sportova kako bi najavili posebno sportsko slavlje.


Krešimir Čivrag, Robert Grdović, Korab Morina, Josip Palić, Stjepan Pavlić, Pavao Sudy, Hrvoje Štrok, Mario Švigir i Mićo Vujanić imena su koja su obilježila Kutiju šibica kroz protekla desetljeća. Ususret početku ovogodišnje jubilarne priče okupili su se u legendarnoj dvojci Doma sportova i zaigrali nogomet pravim zlatnim rođendanskim loptama. Na pitanje što za njih znači Kutija šibica, čule su se riječi poput “više od svega“, “ona može promijeniti život“, “jednostavno moraš biti tamo“, “naša pobjeda bila mi je jedan od najljepših dana u životu“, “trenuci koji se pamte zauvijek“… Bilo je teško igračima i navijačima kada je prošlogodišnje izdanje otkazano radi pandemije koronavirusa. A teško je bilo i organizatorima, koji povratak malonogometaša na dvoranske terene jednako željno iščekuju.

Kutija šibica je turnir kojeg organizira Ustanova Upravljanje sportskim objektima i pod pokroviteljstvom je Grada Zagreba

Uz 50. seniorski turnir igrat će se i 14. veteranski turnir te 5. turnir žena. Ukupni nagradni fond turnira Kutija šibica iznosi 170.000 kuna. Službeni početak prijava za jubilarno izdanje započet će u utorak, 2. studenog, a završava 9. studenog 2021. godine. Cijene kotizacija nisu se mijenjale ni ove godine. Tako će za seniorski i veteranski turnir biti potrebno uplatiti 1.000, dok za turnir žena 200 kuna. Prijave se mogu predati putem mrežne stranice kutija-sibica.hr ili direktno u Domu sportova, svakog dana od 12 do 20 sati u sobi 125.

Izvlačenje parova potvrđeno je za srijedu, 17. studenoga, a nakon toga čega kreću sportski dvoboji na čak pet lokacija. U dvorani 2 u Domu sportova te dvoranama Boško Božić Pepsi, Dubrava, Pešćenica i Sutinska vrela. Seniorski i veteranski turnir igraju se loptom veličine broj pet, s pet igrača u polju i jednim vratarom. Turnir žena igra s loptom veličine četiri kao i s četiri igračice u polju te jednom vrataricom. Zlatna nogometna i navijačka groznica započinje na Štefanje, kada nas očekuje početak spektakularne završnice. A u srijedu, 29. prosinca, doznat ćemo koja će se momčad upisati kao pobjednik povijesne i jubilarne 50. Kutije šibica.

Tagged