kutija šibica 2021 | anton samovojska | monografija "hram malog nogometa - 50. godina kutije šibica"

Kutija šibica 2021 | Jubilarno, 50. izdanje ovog malonogometnog turnira uskoro počinje, a natjecat će se 212 timova i 1260 igrača iz 6 zemalja

Jubilarna 50. Kutija šibica može početi. Pred nama su vrhunske malonogometne utakmice koje će igrati 212 momčadi u kojima igra 1260 igrača iz 6 zemalja. Utakmice će se igrati u tri zagrebačke sportske dvorane, a igrače čeka uzavrela atmosfera i prepuna gledališta. A za kraj turnira organizirat će se spektakularna završnica i legendarno druženje na Štefanje.

Sve nas ovo, ali i puno toga više očekuje nas na jubilarnom 50. izdanju malonogometnog turnira Kutija šibica 2021. powered by Coca Cola. A nakon izvlačenja parova koje je održano u srijedu, 17. studenog 2021. godine, organizatori su poručili da je “sve spremno za početak povijesnog izdanja Kutije šibica“. Podsjetimo, 50. Kutija šibica se održava od 27. studenog do 29. prosinca 2021. godine.

Kutija šibica puno je toga dala Zagrebu, Hrvatskoj, malom nogometu i sportu. A za ovo posebno jubilarno izdanje, predstavljena je monografija Hram malog nogometa – 50. godina Kutije šibica, koja će se čitati s posebnim veseljem. Iza svega stoje brojni sportski novinari i znalci, na čelu s Antonom Samovojskom, sportskim novinarom i bivšim igračem Kutije te Robertom Šolom, glavnim urednikom Sportskih novosti.

Kutija šibica je Zagrebu puno toga dala

“Vrijeme je da se i mi na neki način odužimo Kutiji. Sam naslov monografije je indikativan i govori apsolutno sve. 50 godina nije malo. Zlatni jubilej je poseban događaj i zavrijedio je jednu ovakvu posvetu. Knjiga je spomenik, knjiga je svjedok vremena, prošlih i sadašnjega. Ona je neobično vrijedna, jer nam ne dopušta da zaboravimo. Emocija, radost, ljubav ili podatak, slika koju smo zaboravili. Sve to postoji u našoj maloj, a opet velikoj Kutiji“, rekao je Anton Samovojska.

“Brojke, kojima se, među ostalim, bavi i naša monografija, uvijek su opasne. One najčešće imaju neobičnu vrlinu da se nikada ne slažu. Čovjek spomene stotine pa i tisuće imena. Mnoge ljude sačuva od zaborava i nitko ga stoga neće pohvaliti, ali ako zaboravi samo jednoga, svi će mu to spočitati. Stoga, ne mogu učiniti ništa drugo nego još jednom nakloniti se svima koji su pridonijeli da Kutija šibica doživi 50. obljetnicu i da je obilježe dostojanstveno i lijepom monografijom”, dodao je Samovojska.

Turnir organizira Ustanova Upravljanje sportskim objektima i Grad Zagreb

Kutija šibica započinje u subotu, 27. studenoga 2021. godine. Utakmice će se igrati u sportskim dvoranama Dom sportova, Boško Božić Pepsi i Dubrava. Ulaznice će biti moguće kupiti na blagajnama dvorana u kojima se igraju utakmice te putem mrežne stranice na adresi kutija-sibica.hr. Cijena ulaznice za pojedinačnu utakmicu je 10 kuna. Trodnevna ulaznica za samu završnicu turnira moći će se kupiti po cijeni od 50 kuna. Dodajmo i da će monografija biti u prodaji od 27. studenog, a moći će se kupiti po simboličnoj cijeni od 50 kuna. Prodavat će se na blagajni Doma sportova tijekom trajanja utakmica.

Velika će pažnja biti posvećena provođenju svih nužnih epidemioloških mjera. Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama HZJZ svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.  Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, a koji posjeduju COVID potvrdu, izuzeta su iz obveze posjedovanja iste.

Tagged