krešimir radovčić - helios suns - 2020

Krešimir Radovčić, 23-godišnji razigravač potpisao dvogodišnji ugovor sa Cibonom

Košarkaški klub Cibona potpisala je dvogodišnji ugovor sa Krešimirom Radovčićem, 23-godišnjim reprezentativnim razigravačem Hrvatske reprezentacije. Rođeni Šibenčanin visok 195 centimetara je šest sezona proveo u Šibeniku, zatim jednu u Zaboku, a prošlu je sezonu igrao za slovenski košarkaški klub Helios Suns.

Krešimir će se pojaviti u Zagrebu i prije prvog Ciboninog treninga koji je zakazan za ponedjeljak, 3. kolovoza 2020. godine. Naime, tijekom vikenda će se svi igrači, stručni stožer i djelatnici kluba testirati na korona virus kako bi zdravi i sigurni mogli početi s pripremama.

“Uspjeli smo se dogovoriti i nije tu bilo neke dileme. Odlučio sam se na Cibonu jer je to iskorak u mojoj karijeri. Zadovoljan sam i ponosan na to! S Cibonom sam i prije bio u kontaktu, no prošle godine sam se odlučio na Helios iz razloga što sam htio ići korak po korak, nisam htio preskakati stepenicu. Bio sam zadovoljan u Sloveniji. Imali smo dobru sezonu i puno sam napredovao tako da sam sad odlučio otići korak više. Mislim da je Cibona pravi klub jer imaju strategiju razvoja mladih igrača. Tu su sve dečki koje poznajem, neke i osobno. S Tonijem sam jako dobar. Čuo sam od njega da je stekao dobre utiske dok je trenirao gore u ovoj ljetnoj pauzi. Dobro ćemo se pripremiti za period koji slijedi i bit ćemo spremni na testove koji slijede. Nadam se da će se i publika vratiti u dvoranu bez obzira na situaciju s koronom!”, rekao je Krešimir Radovčić.

“Još je jedan talentirani hrvatski mladi igrač u Ciboni! Prošlo je ljeto bio na širem spisku reprezentacije. To je dečko koji nije preskakao stepenice u karijeri, išao je korak po korak i ovaj je još jedan jako bitan za njegovu karijeru. Jako je dobar dečko, radišan, a to je ono što smo tražili u ovom trenutku. Nije tražio nikakve specijalne uvjete što se tiče statusa u ekipi, tražio je šansu i mi smo mu je dali. Vjerujem da ćemo imati dobru suradnju!”, dodao je Ivan Velić, trener Cibone.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -