kk cibona - aba liga - logo 2020.

Kreće ABA liga – Cibona u Draženovom domu dočekuje Crvenu Zvezdu

Cibona počinje natjecanje u regionalnoj košarkaškoj ligi – kreće ABA Liga! I odmah na otvaranju igra sa favoritom za osvajanje Lige – Crvenom zvezdom. Bez obzira na odnos snaga, Cibosi se ne namjeravaju samo tako predati, a ovaj puta im i Vi možete pomoći, jer je dopušteno prisustvo gledatelja na tribinama. Utakmica 1. kola ABA Lige igra se u Draženovom domu, u ponedjeljak, 5. listopada 2020. godine s početkom u 18 sati.

“Dolazi nam ekipa koja je favorit za osvajanje ABA lige. Međutim, kako sam i rekao na početku sezone, ne zanima nas tko dolazi i kakvi su drugi timovi. Ovu sezonu ćemo gledati sebe i svoju igru, da je poboljšamo i ispravimo neke greške koje smo imali u prve tri utakmice HT Premijer lige i vidimo gdje smo sad u odnosu na jednog takvog euroligaša. Crvena zvezda je glavni pretendent za osvajanje lige pa je s te strane ovo za nas najlakša utakmica. Što se tiče ABA lige, želimo gurati ove naše mlade igrače da steknu iskustvo. Nemamo rezultatski imperativ i ABA ligu ćemo koristiti upravo za to”, rekao je Ivan Velić, trener Cibone.


Gledatelji će se morati pridržavati propisanih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i COVID protokola Hrvatskog košarkaškog saveza. To znači da će svaki posjetitelj stariji od 12 godina obavezan je nositi zaštitnu masku na licu. Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37.2, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti obiteljskom liječniku koji će odlučiti o daljnjem postupanju.

Evidencija posjetitelja se provodi kupnjom online ulaznice putem sustava Ulaznice.hr radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju zaraze koronavirusom. Sve ulaznice su numerirane i njima je određen raspored sjedenja te vas molimo da se tog rasporeda pridržavate. Za vrijeme ulaska i izlaska iz dvorane kao i tijekom boravka, odnosno, prolaska gledatelja kroz objekt, molimo vas da držite minimalni razmak od 1.5 metara kao nužnu fizičku udaljenost. Blagajna KC Dražen Petrović bit će otvorena sat vremena prije početka susreta za prodaju članskih iskaznica.

ABA liga: 1. kolo – Cibona – Crvena zvezda – gdje možete gledati prijenos uživo utakmice?

Utakmicu između Cibone iz Zagreba i Crvene zvezde iz Beograda možete uživo gledati u ponedjeljak, 5. listopada 2020. godine od 18 sati na Arena Sport 1 kanalu (platforma Hrvatskog Telekoma) i to na svim platformama – TV prijemnicima, pametnim telefonima, tabletima, stolnim i prijenosnim računalima, Android TV Box uređajima i Smart TV-ima.

Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos košarkaške utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Više o ABA ligi doznajte na mrežnim stranicama na adresi aba-liga.com.

ABA liga 2020/2021 – poredak

Tagged