konjička staza - općina orle - konjički centar mikin - svibanj 2021.

Konjička staza u općini Orle – sinergija sporta, rekreacije i ruralnog turizma

Otvorena je prva i najduža konjička staza u dužini od 23 kilometra u općini Orle. Izgradnja staze realizirana je u suradnji Općine i Konjičkog centra Miklin, koji na tom području postoji i djeluje već 30-ak godina.

“Ovo je povijesni dan za općinu Orle koji nam donosi veliku priliku za razvoj ruralnog turizma. Imamo više od 200 kilometara konjičkih staza, od čega je označeno čak 85 kilometara”, rekao je načelnik Ervin Vujica. Dodao je kako je Općina sa zadovoljstvom podržala ovaj projekt koji je temelj za dugoročnu turističku ponudu.

Pokrtač ideje i realizacije projekta je Željko Matejčić, suosnivač CSBA akademije i zapovjednik Kravat pukovnije. On smatra kako su ovim projektom “zakomplicirali” život onima koji vole brzo voziti, jer je trenutno ograničenje brzine u općini 40km/h. Ali zato će tamo biti sve češće prisutnije grupe jahača.

“Morali smo obilježiti staze i ceste kako bi ljudi znali da su tu konji i konjanici. Želimo omogućiti sigurno jahanje po ovim našim prekrasnim terenima. Siguran sam da će Orle biti prva destinacija u ovom dijelu Hrvatske na koju će dolaziti konjanici. Kreirali smo jednu posebnu sinergiju sporta, rekreacije i turizma”, istaknuo je Matejčić.

Ivan Miklin, vlasnik Konjičkog centra Miklin, zahvalio se svim pristiglim jahačima, kao i Općini Orle na suradnji

“Cilj nam je promovirati ovo prekrasno mjesto kako bi što više ljudi, iz Hrvatske, ali i iz svijeta uživalo u njegovim blagodatima. Važno je spomenuti i kako staze prolaze uz naseljena mjesta i nude lokalnom stanovništvu mogućnost prodaje domaćih proizvoda”, dodaje Miklin.

U Orle su prilikom otvorenja pristigli mnogobrojni jahači iz cijele Hrvatske, među kojima je bilo i poznato glumačko lice – Dušan Bučan. Podsjetimo, on je prije dvije godine na konju prošao rutu od Hrvatske sve do Crnog mora. Događaj su pjesmom i plesom upotpunili KUD Slavuj iz Bukevja i KUD Veleševec, a u organizaciji su sudjelovali i Klub žena Orle, Udruga mladih Orle te Klub mladih Veleševec. Više o općini Orle u Zagrebačkoj županiji doznajte na mrežnoj adresi opcina-orle.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -