nxgn 2021 - joško gvardiol - dinamo zagreb

Joško Gvardiol 20. mladi igrač svijeta u izboru “NxGn” portala Goal.com

Goal.com svake godine objavljuje popis 50 najboljih igrača do 19 godina na razini svijeta, a ove godine je kao 20. igrač proglašen talentirani branič Dinama Joško Gvardiol! Izbor je nazvan “NxGn”, u prijevodu Next Generation, je popis TOP 50 mladih igrača u 2021. godini po izboru jednog od najpoznatijih nogometnih portala u svijetu.

U izboru 50 najboljih mladih nogometaša svijeta sudjeluju stručnjaci izdanja sportskih portala diljem svijeta. A kod izbora odlučuju talent, nogometne vještine te nogometno iskustvo. Popis svih 50 igrača možete provjeriti na nogometnom portalu Goal.com.


“Ovo je neopisivo priznanje za mene. Jako sam sretan i hvala svima koji su odlučili i mene uvrstiti u najboljih 50 mladih igrača na svijetu za 2021. godinu. To je velika čast i velika motivacija za dalje. Uspjeh se postiže samo trudom, radom i upornošću i sretan sam što to drugi prepoznaju. Ovo je i veliki psihološki poticaj za mene, daje mi snagu za dalje i potvrda je da naporan rad daje prave rezultate”, rekao je Joško Gvardiol.

Joško Gvardiol je u mlađim kategorijama nastupao za Trešnjevku i Dinamo. Prvi seniorski nastup upisao je 18. kolovoza 2019. godine za drugu momčad Dinama kao 17-ogodišnjak. Za prvu momčad Dinama debitirao je 18. studenog 2019. u pobjedi nad Goricom (2:4). U lipnju 2020. Gvardiol je potpisao novi petogodišnji ugovor s Dinamom. U ljeto 2020. potpisao je za njemački RB Leipzig koji je za njega platio 16 milijuna eura. Leipzig i Dinamo dogovorili su da Joško ostane na jednogodišnjoj posudbi u zagrebačkom klubu. Redoviti član mlađih kategorija hrvatske reprezentacije, dok za seniorsku reprezentaciju još nema nastupa.

Kako Joška vidi portal Goal.com

RB Leipzig very rarely get their transfers wrong, and therefore their €19m (L17.5m/$22m) outlay on Joško Gvardiol suggests that the Croatian defender is one to keep a close eye on over the coming years. An imposing central defender, the 19-year-old also possesses the versatility to play at left-back, with recovery speed and tackling ability two of his many strengths.

“I don’t think there’s a better centre-back at his age in the world”, admitted Dinamo Zagreb manager Zoran Mamić ahead of the current campaign, and Gvardiol’s performances ahead of his move to Germany this summer suggest he is certainly in that conversation.

Video: CROSSBAR CHALLENGE – Street football igrač Rafael Spajić i Joško Gvardiol

Tagged