anhelina kalinina I itf zagreb open 2021

ITF Zagreb Ladies Open 2022 održat će od 25. travnja do 1. svibnja na terenima Tenis centra Maksimir

ITF Zagreb Ladies Open, međunarodni profesionalni teniski turnir, održat će od 25. travnja do 1. svibnja 2022. godine na zemljanim terenima Tenis centra Maksimir. Zagreb Ladies Open jedini je i najveći međunarodni profesionalni teniski turnir koji se održava na području Zagreba. A za nagradni fond od 60.000 dolara natjecat će se 64 tenisačice iz više od 40 zemalja. Dodajmo da je ovo već 16. izdanje turnira, a prošlogodišnja pobjednica je Anhelina Kalinina iz Ukrajine.


Podsjetimo, unatoč pandemiji koronavirusa i otkazivanju brojnih teniskih turnira, lanjski turnir ITF Zagreb Ladies Open 2021 ipak je održan, a sudjelovale su brojne tenisačice iz cijelog svijeta. Međutim, zbog propisanih protuepidemijskih mjera, turnir je bio zatvoren za javnost. A ove godine gledatelji se vraćaju na tribine Teniskog centra Maksimir!

Ovogodišnji ITF Zagreb Ladies Open vraća se u punom sjaju

I to ne samo da će biti otvoren za gledatelje, već će i ulaz za teniske mečeve biti potpuno besplatan! U sklopu turnira u TC Maksimir tenisači ali i gledatelji će imati priliku uživati u cjelodnevnom programu. Osim što je ovaj događaj izniman cjelodnevni sportski spektakl u našem glavnom gradu, važan je zbog utjecaja na karijere domaćih tenisačica koje ostvaruju senzacionalne uspjehe igrajući pred domaćom publikom.

Podsjetimo, pobjednica ITF Zagreb Ladies Open turnira 2020. godine je bila Ana Konjuh. A ne zaboravimo da je prvu seniorsku pobjedu u svojoj karijeri Petra Marčinko ostvarila prošle godine upravo u Zagrebu. Petra je za sudjelovanje na turniru dobila pozivnicu, a potom je pokazala što sve zna iskusnoj Nare Kurumi koja se već u prvom kolu vratila u Japan. Prvi turnir odigran je 2005. godine, a pobjednica je bila Zuzana Ondraskova.

Gdje gledati prijenos teniskih mečeva sa turnira Zagreb Ladies Open 2022?

Podsjetimo, ovaj turnir se održava na terenima Tenis centra Maksimir i to od 25. travnja do 1. svibnja 2022. godine. Turnir se igra za nagradni fond od 60.000 američkih dolara. Ulaz sa posjetitelje je besplatan! Ukoliko nećete moći doći na turnir, mečeve možete svakog dana gledati u live streamu na stranici ITF-a. Prijenos finalnog dvoboja bit će na jednoj od nacionalnih televizija. O teniskom turniru više doznajte na Wikipediji.

“S iznimnim zadovoljstvom čekamo novo i 16. izdanje turnira Zagreb Ladies Open koje će napokon biti dostupno i za gledatelje. Podsjetimo, Zagreb Open će se održati u najatraktivnijem terminu održavanja – uoči početka najvećeg Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa. Veselimo se povratku gledatelja na tribine i naravno vrhunskom tenisu u Zagrebu”, rekao je Emir Aliti, direktor turnira.

Tagged