istra 1961 - varaždin | hrvatska nogometna liga | hnl - nogomet

Istra 1961 – Varaždin 2:0 | Puljani u 35. kolu HNL-a s dva pogotka u drugom dijelu lako pobijedili Varaždince

Istra 1961 i Varaždin odigrali su susret u sklopu predzadnjeg, 35. kola Supersport HNL-a, na stadionu Aldo Drosina u Puli u petak, 17. svibnja 2024. godine. A u ovoj utakmici Puljani su relativno lako pobijedili Varaždince s 2:0, a oba su pogotka postignuta u drugom poluvremenu. I dodajmo, oba gola su postigle zamjene, a to pokazuje kako je trener Tramezzani imao “dobar nos”. Tako je samo minutu nakon ulaska u igru Mateo Lisica matirao suparničkog vratara nakon proigravanja Slavka Blagojevića. Potom je u igru ušao i Hamza Jaganjac, a on je u 63. minuti postavio konačan rezultat na proigravanje Emmanuela Ekonga.

Nakon ove pobjede Istra 1961 je još uvijek na sedmom mjestu, ali se približila šestom Varaždinu na samo jedan bod. Točnije, Puljani imaju 41, a Varaždinci 42 boda. No, u tu borbu za šesto mjesto bi se mogla umiješati i Gorica. Naime, oni su trenutno osmi i imaju 38 bodova. Ali Bikovi moraju odigrati svoj susret 35. kola na Poljudu sa Hajdukom. Dodajmo da u ovom kolu još igraju Rudeš i Lokomotiva, Slaven Belupo i Dinamo, Hajduk i Gorica te Osijek i Rijeka.

Spomenimo da je posebnost 35. kola HNL-a izlazak nogometaša u pratnji djece koja nose majice Plazma Sportskih igara mladih. Time se obilježava dan osnutka koje ovo masovno sportsko natjecanje slavi 21. svibnja. Na ovaj način je i Hrvatski nogometni savez pružio podršku najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u Europi, koja je tijekom 28 godina svoga postojanja okupila više od 2.750.000 djece i mladih u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a od ove godine Igre se održavaju i u Sloveniji. Dodajmo i da će nogometni savezi spomenutih država ovog vikenda na isti način pružiti podršku. Više o ovoj akciji doznajte na mrežnim stranicama HNS-a na adresi hns.family.

VIDEO: Istra 1961 – Varaždin 2:0 | Snimka susreta 35. kola HNL-a

Tagged