nk istra 1961 pula - nk rudeš zagreb | hnl - hrvatska nogometna liga

Istra 1961 – Rudeš 2:1 | Rudešani u 24. kolu HNL-a poveli, ali i izgubili od Istrana koji su skoro sat vremena igrali s igračem manje

Istra 1961 i Rudeš odigrali su susret 24. kola Supersport HNL-a u subotu, 24. veljače 2024. godine u Puli na stadionu Aldo Drosina. A iako je utakmica sjajno počela za Rudeš, Puljani su s igračem manje uspjeli okrenuti rezultat i pobijediti goste iz Zagreba. Točnije, na kraju utakmice rezultat je bio 2:1 za Istru. I zanimljivo, Rudeš je po prvi put nakon 1. listopada i dvoboja s Rijekom zatresao suparničku mrežu.

Što se tiče utakmice Istra 1961 – Rudeš, gostu su poveli već u šestoj minuti susreta! A strijelac je bio Fran Karačić i to u svom povratničkom debiju u Hrvatskoj nogometnoj ligi. No, na izjednačenje se nije trebalo dugo čekati. Tako je već u 22. minuta Mario Čuić zaključio lijepu uigranu akciju Istre 1961. No, na isteku prvog dijela Čuić je zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Ali i s igračem manje Puljani su napravili preokret, pri čemu je pobjedonosni pogodak spretno postigao Ante Erceg u 78. minuti, nedugo nakon svog ulaska s klupe.

  • PROČITAJTE VIŠE:

Nakon odigranog “derbija začelja” u 24. kola HNL-a, Istra 1961 je s nova tri boda i dalje predzadnja, deveta, ali sada ima 25 bodova. A Rudeš je i dalje na zadnjem, desetom mjestu HNL-a i ima samo 4 boda. Prva je i dalje Rijeka sa 50 bodova, dok je drugi Hajduk sa njih 49. Dodajmo da su Bijeli propustili pobijediti Varaždin i tako doći, barem privremeno, na vrh HNL-a. A ovo, 24. kolo, u nedjelju, 25. veljače 2024. godine, zatvaraju Dinamo i Rijeka i Gorica i Slaven Belupo. Sve novosti iz NK Rudeša doznajte na klupskoj Facebook stranici.

VIDEO: Istra 1961 – Rudeš 2:1 | Snimka susreta 24. kola HNL-a

Tagged