istra 1961 - osijek | hnl - hrvatska nogometna liga

Istra 1961 – Osijek 1:0 | Istrani u 22. kolu pod vodstvom novog trenera prekinuli niz poraza

Istra 1961 i Osijek odigrali su susret 22. kola Supersport HNL-a u subotu, 10. veljače 2024. godine na stadionu Aldo Drosina u Puli. A u ovoj utakmici pod vodstvom novog trenera Paola Tramezzanija koji je zamijenio Davida Catalu pobijedila je Istra rezultatom 1:0. I dodajmo, ovom pobjedom Puljani su prekinuli negativni niz bez pobjede koji je za njih počeo prvog dana prosinca 2023. godine. A pobjednički gol za Istru je postignut u 43. minuti,. Naime, tada su na dugačku loptu Vuka krenuli i Malenica i Ekong. Osječki vratar je propustio izbaciti loptu, a domaći nogometaš ju je glavom proslijedio u mrežu. A nakon ove pobjede Istra je i dalje predzadnja, deveta i ima 21 bod. Osijek je ostao četvrti i ima 31 bod.

“Teško je pronaći riječi nakon ovakve izvedbe, posebice za ono iz prvog poluvremena. Da mi je neugodno, je. Neke mi stvari nisu jasne i morat ću ih proanalizirati. Rekao sam igračima da u Osijeku ne možeš na ovakav način igrati niti pristupiti utakmici. Izmaknuli smo nogu iz desetak duela u kojima smo trebali uzeti onu drugu loptu, kao da su naše noge vrijednije od igrača Istre, što naprosto nije tako. Rekao sam više puta, ako nismo na 100%, teško možemo pobijediti. To se vidjelo i u Puli. Istra je imala bolju energiju, više su i trčali od nas, a mi smo ostali nedorečeni. Ideja je bila sasvim drugačija, ali mi je sada o tome glupo i pričati”, rekao je Zoran Zekić, trener Osijeka.

“Zahvalio bih našim navijačima što su došli, ali bih se i ispričao što su morali ovo gledati nakon dugog puta i kiše koju su istrpili. Sada im je povratak natrag mučan kao i meni. Možda nekim igračima nije jasno što Osijek predstavlja i što se od njih očekuje, a ovo je suprotno od toga. Stoički moramo istrpiti kritike jer danas smo to i zaslužili. Prvi ja, a onda i svi ostali”, dodao je Zekić. Više informacija o NK Osijeku doznajte na klupskoj stranci na adresi nk-osijek.hr.

VIDEO: Istra 1961 – Osijek 1:0 | Snimka utakmice 22. kola HNL-a

Tagged