istra - dinamo - ht prva liga - 2021.-2022.

Istra 1961 i Dinamo u 30. kolu HNL-a podijelili bodove – Plavi i dalje prvi sa 10 bodova prednosti pred drugim Hajdukom

Istra 1961 i Dinamo su na travnjaku u Puli odigrali čvrstu i neizvjesnu utakmicu te su u konačnici podijelili bodove. U ogledu 30. kola SuperSport HNL-a u subotu, 22. travnja 2023. godine, zeleno-žuti i plavi odigrali su tako 0:0, a sljedeće iskušenje maksimirsku momčad čeka već u srijedu, 26. travnja, i to protiv Varaždina u Zagrebu.


Što se tiče novog dvoboja Istra 1961 – Dinamo, zanimljivo je to da je trener Igor Bišćan napadačku ulogu u zadnjih pola sata povjerio maksimirskom junioru Franu Topiću, koji je uskočio umjesto Josipa Drmića. I dodajmo, upravo je Topić bio najbliži pogotku. U 76. minuti Stefan Ristovski je loptu ubacio s desna, a mladi Dinamov napadač ju je u punom naletu dohvatio “na drugoj vratnici” i sa sedam metara u skoku volejem uputio malo pokraj gola. Samo tri minute kasnije zaiskrilo je na drugoj strani terena kad je Monsef Bakrar povukao kontranapad desnom stranom. Utrčao je u kazneni prostor, ali je loptu Dominik Livaković sjajnom reakcijom uhvatio.

Istra je zaprijetila još i u 17. minuti kad je Advan Kadušić s 12 metara pucao preko gola. A nakon pola sata igre popustila je i pulska obrana. Dario Špikić vješto je prihvatio loptu pa proslijedio Drmiću koji se sjurio s desna i sa sedam matara punom nogom gađao bliži kut. No, taj udarac je obranio vratar Lovro Majkić. Pet minuta kasnije Robert Ljubičić spretno je sa sredine poslao poluvisoku loptu udesno, a Špikić sa sedam metara volejem lansirao loptu tik iznad grede.

Igor Bišćan prvi puta “posrnuo” kao Dinamov trener

“Razlog ovom, za nas nepovoljnom rezultatu, je prvenstveno naš suparnik koji je bio dosta čvrst, dinamičan i energičan. U početku nam se Istra uspjela nametnuti energijom i čvrstinom. Time se poremetio naš ritam tako da smo se kroz cijelu utakmicu mučili u nastojanju da kontroliramo igru. Na kraju, moramo se zadovoljiti s tim bodom. Priželjkivali smo više, ali moramo biti realni i reći da nismo zaslužili više. Isto tako, Istra je zaslužila to što je dobila. Idemo dalje, idući protivnik je Varaždin“, rekao je Igor Bišćan.

“Dodat ću da smo kroz cijelu utakmicu morali biti bolji u duelima, jer to onda diktira dosta drugih zbivanja na terenu. Momčad koja se tu nametne ujedno i raste. To se vidjelo, posebno u prvom poluvremenu. Sporo smo ušli u utakmicu, a što je razlog tome – ne znam. Kažem, moramo biti realni i reći da više od ovog boda nismo zaslužili”, dodao je Bišćan.

“Uzmemo li u obzir Istrine i naše prilike, mislim da je neodlučen rezultat realan. Mi se nastavljamo boriti, nastavljamo našim putem. I sami ste vidjeli da je svaka utakmica i svako gostovanje iznimno teško, a tako će biti do kraja. Moramo se malo više koncentrirati, imati više vjere u sebe, podignuti samopouzdanje da u ovakvim utakmicama pobjeđujemo”, dodao je trener Dinama. Što ima novo u HNL-u provjerite na mrežnim stranicama na adresi hnl.hr.

VIDEO: Stefan Ristovski i Igor Bišćan komentiraju remi Istra 1961 – Dinamo (1:1)

Tagged