wrc croatia rally 2021 - viliam prodan i jurica šebalj - ina industrija nafte

INA podržava WRC Croatia rally i hrvatskog rally vozača Viliama Prodana

WRC Croatia rally je utrka svjetskog prvenstva u rallyju koju organizira FIA World Rally Championship. Ona se po prvi put održava u Hrvatskoj i to od 22. do 25. travnja 2021. godine i najznačajnija je utrka u povijesti hrvatskog automobilizma. Početkom travnja sponzor WRC Croatia rallyja 2021 postala je INA – Industrija nafte. Podrška INA-e stigla je i za hrvatskog rally vozača Viliama Prodana koji će sudjelovati u ovoj prestižnoj utrci.

INA se kroz svoju povijest dokazala kao najbolji prijatelj automobilizma i sporta. Uključivanje u ovu veliku automobilističku priču u Hrvatskoj, kroz podršku organizatorima WRC Croatia rally 2021. te Viliamu Prodanu koji će se u utrci natjecati “prirodan je nastavak INA-ine dugogodišnje potpore sportu”.

Viliam Prodan profesionalni je rally vozač koji je godinama nastupao na prvenstvu Hrvatske na brdskim utrkama. U tim utrkama okitio se i naslovom prvaka, a ove godine vozio je i WRC Monte Carlo 2021. Okušao se i na nekoliko utrka FIA prvenstva Europe. Dodajmo da je jedan je od svega nekoliko hrvatskih vozača koji imaju priliku sudjelovati na prestižnom natjecanju WRC.

“Nakon 15-tak godina automobilističke karijere, od kojih je prvih pet bilo u brdskim auto utrkama, a posljednjih desetak u rallyju, čast mi je da je INA odabrala upravo nas za svoje sportske partnere i promotore. WRC Croatia rally je pred nama. Ulazimo u boj s najboljim automobilistima svijeta, ali uz malo sportske sreće vjerujem da možemo ostvariti ozbiljne rezultate. INA-i zahvaljujem na podršci, a svim navijačima poručujem da drže fige za startni broj 70″, rekao je Viliam Prodan.

WRC Croatia rally vozi se na više od 1200 kilometara, a prolazi kroz Grad Zagreb, Zagrebačku, Karlovačku i Krapinsko – zagorsku županiju

“Na WRC Croatia rallyju surađujemo s 40 domaćihi 9 Slovenskih klubova. U organizaciji su nam se pridružili i suci iz Italije, Njemačke, Austrije, Madžarske, BiH i Srbije. Ovakav odaziv govori i o iznimnom turističko – gospodarskom značaju ove utrke za Hrvatsku. Prema nekim procjenama, bit će više od 140 milijuna eura izravne gospodarske koristi za našu zemlju. Drago nam je da se i INA kao važan gospodarski subjekt priključila ovome projektu”, rekao je Marin Frčko, potpredsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia rallyja.

“WRC Croatia rally najveća je automobilistička manifestacija na našim prostorima. Održava se u tri županije i smatram da je ovo veliki ispit naše automobilističke zrelosti. Gledatelji će moći pratiti natjecanje kroz pristupne ceste, a svi zainteresirani moći će na mrežnoj stranici utrke pogledati itinerer i odabrati neku od stotinjak različitih lokacija. Nadam se da će gledatelji uživati u utrci, ali i da će se pridržavati mjera i poštovati službene osobe na natjecanju. Svim našim natjecateljima želim puno sreće”, rekao je Juraj Šebalj, rally vozač i Inin ambasador.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -