igor jovičević - glavni trener - dinamo zagreb - 2020.

Igor Jovićević novi je glavni trener prve momčadi zagrebačkog Dinama

Igor Jovićević rođen je u Zagrebu i oduvijek je naglašavao da je Dinamo njegov život. Sve je počelo od oca Čede Jovićevića, legendarnog igrača kluba koji je Igoru i obitelji prenio ljubav prema Dinamu, a koji nas je, nažalost, napustio prošlog tjedna. Nastavila se ljubav prema klubu kroz djetinjstvo, rasla je nastupajući za mlađe kategorije, a s odrastanjem je pretvorila Igora Jovićevića, prije svega, u navijača Dinama koji je bodrio prvotimce s tribina stadiona Maksimir.

Život i profesionalna karijera odveli su ga u inozemstvo, prvo do Real Madrida u juniorski sastav gdje je postao prvi hrvatski igrač u kraljevskom klubu, a tijekom igračke, trenerske i sportske karijere po Europi i svijetu njegov je predznak bez iznimke u svakom trenutku bio dinamovac.

Nakon zanimljivog inozemnog poglavlja u životu, trener Jovićević vratio se 2017. godine u svoj grad i u svoj klub. Vodio je Dinamove juniore i mladu momčad srčano, borbeno i hrabro kroz svaku utakmicu, kroz svaki izazov, u svakoj pobjedi, ali i neuspjehu. Ostvario je brojne lijepe pobjede i značajne uspjehe te je zajedno sa svojim igračima zagrebačkim fakinima, u momčadi, među navijačima i u Zagrebu stvorio jedan poseban nogometni duh. Naglašavajući uvijek da Dinamo teče njegovim venama, često će kroz razgovor istaknuti da mu je žao što u karijeri nije uspio zaigrati za prvu momčad.

“Emocije su pomiješane. Roditelji mi znače jako puno, a gubitak tate ostavio je velikoga traga. Moram se s time suočiti, sjećanje na njega nikad neće izblijediti. Ponosan sam na njega, na sve što je učinio u karijeri i što je dao Dinamu u tih deset godina. On je moj heroj, moj idol. Uvijek mi je bio parametar kako se treba ponašati i koji su putevi uspjeha. Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova, doista je neizmjerna radost koju osjećam. To je i velika odgovornost koju sa sobom nosi dužnost prvoga trenera”, rekao je Igor Jovićević po potpisu ugovora.

Igor Jovićević je za pomoćne trenere izabrao Damira Krznara i Alena Peternaca

“U mladim danima bio sam jedan od navijača sa sjeverne tribine. Prije svega sam Dinamov navijač. Dakle, prije nego što sam trener, ja sam navijač. Volim Dinamo od malena, cijeli život sam tu, tata me u ove prostorije doveo dok sam imao četiri godine. I želio sam biti trener Dinama, nije mi bilo važno kada… Samo da budem”, rekao je trener Jovićević.

Ostali članovi stručnog stožera prve momčadi Dinama su trener vratara Sandro Žufić, kondicijski treneri Ivan Štefanić i Stipe Marina, analitičar Vedran Attias te team manager Marko Kuže (sin legendarnog Josipa Kužea). Više o Igoru Jovićeviću doznajte na Wikipediji.

Video: Igor Jovićević – novi trener Dinama

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - -