hrvatska - španjolska | nogomet - football | croatia - spain

Hrvatska – Španjolska 0:3 | Vatreni teškim porazom otvorili Europsko nogometno prvenstvo UEFA EURO 2024

Hrvatska i Španjolska odigrali su prvo kolo u skupini B na nogometnom natjecanju UEFA EURO 2024 u subotu, 15. lipnja 2024. godine. A u ovoj utakmici koja se igrala na Olimpijskom stadionu u Berlinu Furija je pobijedila Vatrene s 3:0. I dodajmo, Španjolci u sva tri gola postigli u prvih 45 minuta, a strijelci su bili Alvaro Morata u 29., Fabian Ruiz u 32., te u nadoknadi Dani Carvajal. Hrvatska je imala i jedanaesterac na kraju susreta, ali ga je Bruno Petković promašio.

“Naravno da nismo otvorili ovo prvenstvo kako treba. No, čestitam Španjolskoj na pobjedi. Nismo bili na nivou, a bili smo bez energije i agresije. Prvih 15 minuta smo se mučili, a potom smo se posložili, malo preuzeli posjed i igrali nekakvu igru. Međutim, primili smo gol iz netipične greške. Otvarali smo se i dobili gol. To je bilo zaista, zaista loše. I ona se dogodilo ono što je najgore. Primimo u sudačkoj nadoknadi i još k tome primimo gol iz kornera. Nismo si to smjeli dopustiti jer je utakmica tada bila riješena. To je dokazalo koliko smo bili dekoncentrirani i bez energije”, rekao je Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske.

“Analizirat ćemo zašto smo u utakmici Hrvatska – Španjolska bili loši. No, bili smo predaleko od igrača, a to nije bilo niti blizu onoga što smo pripremali kroz treninge i dvije pripremne utakmice. Dali smo protivniku puno vremena i prostora i to je ono što te kazni. Zaista nismo bili dobri, zakazali smo u tom segmentu. Ružan poraz, premalo agresije i premalo duela. Jednostavno, djelovali smo nemoćno. Prelako smo primili golove, iz nekakvih olakih situacija i loših reakcija. Mi nismo zabili ni penal i nismo se nikako uspjeli vratiti u utakmicu. No, sada slijedi Albanija i to u srijedu, 19. lipnja. Točnije, dvije su utakmice do kraja grupne faze. Moramo se okrenuti prema tome i tražiti dvije pobjede”, dodao je Dalić. Sve dodatne informacije iz stožera Vatrenih doznajte na mrežnim stranicama na adresi hns.family.

VIDEO: Joško Gvardiol i Lovro Majer | Vatreni podcast

Tagged