hrvatski rukometni savez - croatian handball federation - logo 2021.

Hrvatska rukometna reprezentacija se u Montpellieru bori za Olimpijadu

Hrvatska rukometna reprezentacija doputovala je u Francusku, u grad Montpellier, gdje će se od petka, 12. do nedjelje, 14., boriti za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Protivnici Kaubojima su uvijek neugodna Francuska, Portugal i Tunis, tako da naši neće imati nimalo lagan posao.

Turnir će hrvatski rukometaši započeti susretom s Francuskom u petak, 12. ožujka od 21 sat. Dan kasnije, u subotu, 13. ožujka u 18.30 sati igraju protiv Portugala. Zadnja je utakmica na rasporedu u nedjelju, 14. ožujka u 18.30 sati, kada će Hrvatska igrati s Tunisom. Više o reprezentaciji doznajte na Wikipediji.


“Hrvatska rukometna reprezentacija će obranu proglasiti svojim zaštitnim znakom. Tako je i tako će ostati i u budućnosti jer dobro znamo da je jako važan taj defenzivni dio. Nastojat ćemo kontrolirati svaku utakmicu svih 60 minuta. Respektiramo maksimalno sve tri ekipe, ne bojimo se nikoga i sigurno da ćemo tražiti svoju šansu. Imamo još dva treninga, a zdravstveni karton je zasad zadovoljavajući. Prije svega moramo uživati u svemu ovome. Nema svatko ovakvu priliku boriti se za svoju zemlju i izboriti odlazak na Olimpijske igre”, rekao je Hrvoje Horvat, novi izbornik Hrvatske. Podsjetimo, Horvat je zamijenio Linu Červara kojem je bio zamjenik na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

“Osjećamo se puno bolje, zdravi smo i nadam se da ćemo to pokazati na ovom turniru. Izbornik nas poznaje, mi poznajemo njega. Pripremali smo se, pogledali jako puno snimaka utakmica i trenirali. Radili smo našu obranu – 5-1 i 6-0 – ali i napad, tranziciju koju smo rekli da trebamo popraviti. Ovo je jako težak turnir, ali mi smo spremni. Nadam se da ćemo krenuti sutra dobro s Francuskom i da ćemo u nedjelju svi slaviti”, rekao je Domagoj Duvnjak, kapetan reprezentacije.

Gdje gledati prijenos ili live stream rukometnih utakmica?

Utakmice kvalifikacija između možete uživo gledati na kanalu RTL Televizija. Utakmice se igraju u Montpellieru u Francuskoj.

Prijenos uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori). Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos utakmica na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Video: Kvalifikacije za OI – pripreme završene, Hrvatska spremna za Montpellier!

Tagged