hrvatska nogometna reprezentacija - nogometni dres - 2022. I hns / nike

Hrvatska nogometna reprezentacija predstavlja novi dres koji ponovo ima legendarne crveno-bijele kvadratiće!

Hrvatski nogometni savez i njezin tehnički partner Nike predstavili su novi dres koji će koristiti Hrvatska nogometna reprezentacija. Dres ponovo ima legendarne kvadratiće, a njega će aktualni svjetski doprvaci prvi puta nositi na predstojećim rujanskim utakmicama Lige nacija.

Redizajnirani crveno-bijeli prvi dres te prirodom inspirirani drugi dres nosit će kapetan Luka Modrić i suigrači na Svjetskom prvenstvu u Kataru. A tamo će Vatreni pokušati ponoviti rusku čaroliju iz 2018. godine!


Prva garnitura dresa inspirirana je temom vatrenog srca. Savršeno se uklapa u strastven, radišan i vatren karakter hrvatskog naroda i nogometne reprezentacije. Riječ je o redizajniranoj i moderniziranoj verziji kvadratića koji su odavno postali globalno prepoznatljiv simbol hrvatskog ponosa. Neravnomjerno posloženi donose pravo osvježenje, a na bijeloj površini središnjeg dijela dresa, uz plavi Nikeov logo, i dalje se ponosno ističe grb Hrvatskog nogometnog saveza.

Hrvatska nogometna reprezentacija ima i zanimljiv rezervni dres

hrvatska nogometna reprezentacija - prvi bijeli nogometni dres - 2022. I hns / nike

Pričuvni dres dodatno oplemenjuje kultne kvadratiće kroz simboliku prirodnih ljepota i nacionalnog ponosa. Oni su u ovom slučaju zamagljeni i valovitih linija u kombinaciji tamnoplave i tirkizne boje. Dizajnirani su tako da podsjećaju na plime i oseke Jadranskog mora čiji valovi zapljuskuju hrvatsku obalu. Stilski uzorci prezimena i brojeva na dresovima također su u duhu hrvatske povijesti i tradicije, s obzirom na to da su inspirirani povijesnom hrvatskom glagoljicom.

U izradi novih dresova hrvatske nogometne reprezentacije korištena je Nikeova inovativna Dri-FIT ADV tehnologija. Napravljeni su od 100% recikliranog poliestera izrađenog od recikliranih plastičnih boca, a njihov prozračni materijal sprječava pretjerano znojenje i zagrijavanje tijela.

Dresovi pomalo podsjećaju na one legendarne iz 1998. godine

hrvatska nogometna reprezentacija - rezervni plavi nogometni dres - 2022. I hns / nike

“Izuzetno sam ponosan što sam imao privilegiju najviše puta odjenuti predivni hrvatski dres. Zato se jako veselim novoj garnituri koja slijedi prepoznatljivu tradiciju. Ta magična crveno-bijela polja čine hrvatski dres najprepoznatljivijim na svijetu. Također, novi dizajn podsjeća me malo na 1998. godinu i legendarnu momčad koja je inspirirala moju generaciju. Uz to, jako mi se sviđaju atraktivan dizajn i privlačne boje na pričuvnom dresu. Siguran sam da će biti jako popularan među našim navijačima”, rekao je Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije.

Registrirani Nikeovi kupci novu kolekciju opreme hrvatske nogometne reprezentacije od sad mogu kupovati putem mrežne stranice Nike.com, a ista je dostupna i za prednarudžbe putem webshopa HNS-a. Dodajmo da će nova sportska oprema Vatrenih biti dostupna u ostalim ovlaštenim trgovinama Nikea od srijede, 21. rujna 2022. godine.

VIDEO: Kvadratići u novom ruhu – HNS i Nike predstavljaju novi pričuvni dres Vatrenih

Tagged