hokej na travi / prvenstvo hrvatske 2021.

Hokej na travi: Mladost, Zelina, Concordia 1906 i Zrinjevac u borbi za prvaka

Hokej na travi u Zagrebu jača iz dana u dan. Nakon vrlo uzbudljivog zadnjeg ligaškog kola, poznati su svi sudionici ovogodišnje završnice i uskoro ćemo znati tko će biti novi prvak Prvenstva Hrvatske. Kod muških, Mladost je izborila prvu poziciju završnice. To je ostvarila uvjerljivom pobjedom u zadnjem kolu nad prošlogodišnjim prvakom Zelinom, koja je tako završila druga.

Concordia 1906 je prvenstveni dio također okončala pobjedom, ali ta pobjeda joj nije promijenila plasman. No, zato je posljednji sudionik “Final Foura” Zrinjevac. Oni su četvrto mjesto izborili fantastičnom pobjedom u zadnjem kolu protiv direktnog konkurenta Trešnjevke, drugoplasirane momčadi prošlogodišnjeg prvenstva.

Hokej na travi je u ženskoj kategoriji donio puno manje uzbudljivosti. Zelina, Mladost i Zrinjevac rano su odmakli ostalima, a četvrto mjesto uspjelo je dohvatiti Jedinstvo. Iako su imali isti broj bodova, Zelina je zbog boljeg međusobnog omjera izborila prvu poziciju ispred Mladosti. Sudionici završnice su isti kao i prošle godine, a preostaje nam vidjeti mogu li Mladostašice ponoviti prošlogodišnji uspjeh i obraniti naslov prvaka.

Final four će se održati 12. i 13. lipnja na Zagrebačkom hokejskom centru

Subota, 12. lipnja 2021. godine donosi polufinalne utakmice, dok će u se u nedjelju igrati finala i utakmice za treće mjesto. Tako će se u muškoj kategoriji u subotu u 12:15 susresti Mladost i Zrinjevac. Malo kasnije, u 16:45 sati igrat će Zelina i Concordia 1906. U ženskoj kategoriji prvi je na rasporedu meč između Zeline i Jedinstva u 14:30 sati. Drugi susret se igra između Mladosti i Zrinjevca u 19 sati.

Zanimljivo je da će dvije polufinalne utakmice i dvije finalne utakmice suditi renomirani suci iz zemlje svjetskih doprvaka, Nizozemske, čime se pokušava podići kvaliteta cijele završnice. Detalje održavanja završnice možete pronaći na Facebook stranici HK Concordije 1906, a tamo ćete moći pronaći i poveznicu za prijenose utakmica. Zagrebački hokejski centar se nalazi u Zagorskoj ulici 5, a organizator manifestacije je HK Concordia 1906.

Ključne riječi (tagovi): - -