friends day 2020 - hk concordia 1906 zagreb

HK Concordia 1906 poziva na “Friends day” – sprijatelji se s hokejom na travi i pomozi svome zdravlju

Hokej klub Concordia 1906 i ove godine organizira “Friends day” na Zagrebačkom hokejskom centru u Zagorskoj ulici 5 u Zagrebu. Radi se o manifestaciji putem koje se predstavlja hokej na travi, sport koji razvija i tijelo i intelekt. Taj iznimno popularan sport u svijetu, o čemu govori podatak da je s dvije milijarde navijača četvrti najpraćeniji na planeti, kod nas je još uvijek nedovoljno vidljiv i mnogi nisu svjesni njegovih pozitivnih strana. Postanite dijelom velikog svjetskog trenda i dođite u Zagorsku 5 u subotu, 10. listopada 2020. godine u 10 sati. I obavezno ponesite opremu za tjelesni i proslavi 114 godina Concordije!


“Prijatelji su najveće bogatstvo u životu. Oni ti pomažu kad je teško i vesele se s tobom kad pobjeđuješ. Hokej je zabavno igrati, a još ga je zabavnije igrati s frendom. Hokej na travi je sličan nogometu, čak su i taktike slične, ali za razliku od nogometa i većine drugih sportova, hokej razvija i noge i ruke i leđa i gotovo sve dijelove tijela. Po korisnosti za zdravlje, hokej je vjerojatno najsličniji plivanju“, rekao je Tomislav Barilar, glavni trener Concordije te napominje kako je cijela koncepcija i ime manifestacije potekla od ideje da igrači Concordije dovedu svoje prijatelje na probni trening. No, klub je to u međuvremenu nadrastao i mogućnostima i željom pa je Friends day od ove godine otvoren baš svima koji su željni okusiti čari ovog iznimno zdravog sporta.

Concordia ima pet trenera koji rade s raznim uzrastima od kojih su dvojica stručnjaci iz Rusije dovedeni s namjerom da se pojača stručni pristup treninzima i podigne razina tjelesne spreme concordijinih igrača.

“Concordijina filozofija je razvijanje zdravog načina života, razvijanje afirmativnih stavova i pozitivnih životnih vrijednosti. Također aktivno radimo na programima socijalizacije i odgoja naši članova te usko surađujemo sa školama i lokalnom zajednicom”, napominje Barilar.

Ako niste upoznati s hokejom na travi, ovo je prilika da bez obaveza i ulaganja novaca u opremu naprosto isprobate o kakvom je sportu riječ kroz niz laganih vježbi i igara. Dobrodošli su i dječaci i djevojčice svih uzrasta.

“Ako tražite sport kojim bi se bavili, zašto ne probati hokej? Na kraju treninga bit će i mala prigodna zakuska. Svi članovi kluba dočekat će vas otvorenih ruku, a tata Sever će spremati svoje slavne palačinke. Nadam se da se vidimo u subotu, 10. listopada u 10 sati. Ponesite dobru volju i opremu za tjelesni”, poručuje Barilar.

Uz sami Friends day 10. listopada 2020. godine HK Concordia 1906 slavi 114. obljetnicu, prilikom čega će uprava kluba položiti vijenac na spomen ploču u Klajićevoj ulici, odajući tako počast pionirima hokeja na travi koji su ovaj zanimljiv i koristan sport donijeli u Hrvatsku davne 1906. godine.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged