hnk hajduk split | hrvatska nogometna liga

Hajduk pobijedio Šibenik i drugi put zaredom osvojio Hrvatski nogometni kup!

Splitski Hajduk je osvojio SuperSport Hrvatski nogometni kup drugu sezonu zaredom – Bijeli su na stadionu Rujevica u Rijeci pobijedili Šibenik u finalnoj utakmici rezultatom 2:0 i doista zasluženo došli do novog trofeja. I dodajmo, golove su postigli Dario Melnjak u 64. i Marko Livaja iz kaznenog udarca u 95. minuti.


“Ovo je veliko. Lani smo bili drugi i osvojili Kup, a sada opet… Polako se vraća pobjednički mentalitet, što je jako bitno. Utakmica je bila kako se i očekivalo, moraš paziti da ne napraviš grešku protiv protivnika za kojega smo znali da će doći zatvoren. Ovako se igraju i osvajaju finala, velike i ogromne čestitke mojim igračima i svima koji su uz momčad”, rekao je Ivan Leko, Hajdukov trener.

“Imali smo ove polusezone i jako teških momenata, ali kažu da nije bitno kako počneš nego kako završiš. Podsjetilo me sve ovo skupa na Varaždin 2001. godine… Pola Splita je ovdje, hvala ljudima što su opet došli i završili smo kao smo trebali završiti. Ponosan sam na sve ljude koji su dali svoj obol. Znam da smo par koračića bolji nego u prvom mjesecu, a večeras ćemo lijepo proslaviti”, dodao je trener Leko. Više o treneru Hajduka doznajte na Wikipediji.

Tagged