hnk hajduk split - hnk šibenik I hnl - nogomet - ht prva liga - 2021./2022.

Hajduk i Šibenik igraju finale Kupa – donosimo upute i informacije za navijače

HNK Hajduk Split i HNK Šibenik u srijedu, 24. svibnja 2023. godine s početkom u 19 sati, na stadionu HNK Rijeka na Rujevici bit će odigrana finalna utakmica SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa! S obzirom na veliki interes navijača klubova finalista za ovo javno okupljanje, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja. A sve dodatne informacije o ovoj utakmici, kao i podatak gdje ju možete gledati, možete pronaći ovdje.


Ulazi na stadion HNK Rijeka bit će otvoreni od 16 sati. Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije, kako bi se izbjegle očekivane gužve u prometu i parkiranju, kao i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Za navijače Hajduka glavni prihvatni punkt je Kikovica – Soboli na autocesti A6. Navijači se pozivaju da na navedenu lokaciju dođu do 15 sati, kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do stadiona na Rujevici. Navijači Hajduk koji dolaze organizirano vlakom iz Splita, bit će prepraćeni u zonu stadiona u organizaciji policije. Navijači Šibenika bit će u organizaciji policije i HNS-a pravovremeno prepraćeni u zonu stadiona Rujevica. Svim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punktova predviđenih za prihvat, budući da će policijski službenici bez stajanja osiguravati preprate navijača od izlaza s autoceste do stadiona.

Posebna regulacija prometa na području grada Rijeke

Na dan utakmice, u srijedu, 24. svibnja 2023. godine, organizator će, u suradnji s policijom, uspostaviti blokadu prometa. Tako će se od 12 do 24 sata uspostaviti blokada prometa u nerazvrstanoj cesti uz stadion HNK Rijeka i to od kružnog raskrižja Rujevica do čvora Hosti za sva vozila osim interventnih vozila i vozila s propusnicom. Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, osim ako nemaju parking propusnicu koja je izdana od strane organizatora.

Ovo napominjemo posebno iz razloga jer u vrijeme privremenog ograničenja kretanja i zadržavanja u navedenim ulicama neće biti moguć prolaz pješaka i policijski službenici će ih preusmjeravati u druge ulice. Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu da na vrijeme krenu prema stadionu. Ali i da, ako mogu, koriste javni prijevoz radi izbjegavanja gužve. Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ako dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja. Posebno ako bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Rijeke.

Fer, korektno i sportsko navijanje na finalu Kupa kojeg igraju Hajduk i Šibenik

Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih na Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru. A osobito da pripaze na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike. Upotreba pirotehnike nije dozvoljena. Oni koji je budu upotrebljavali procesuirat će se sukladno Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima. To se sve radi s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

Ujedno koristimo priliku da vas upoznamo da će policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona. Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Također, obavještavamo navijače da se na tribine neće moći unijeti kišobrani, velike torbe i ruksaci. Uz to, nećete moći unijeti boce, upaljače, kovanice i druge predmete koji su pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara. Dodatne informacije mogu se pronaći u obavijesti za javnost Policijske uprave primorsko-goranske županije.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hajduk – Šibenik?

Splitski Hajduk i Šibenik igraju finale Supersport Hrvatskog nogometnog kupa, ali i još jedan pravi dalmatinski derbi, u srijedu, 24. svibnja 2023. godine u 19 sati. Prijenos ove nogometne utakmice bit će na televizijskom kanalu MAX Sport 1. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, osiguran je prijenos uživo na Drugom programu Hrvatskog radija. Što se tiče procjena kladionica, ovu utakmicu glatko dobija Hajduk. Kvota na pobjedu Bijelih je 1.40, na pobjedu Šibenčana čak 8.00, dok neriješen rezultat ima kvotu 4.80.

Više o nogometnom klubu HNK Hajduk Split doznajte na mrežnoj adresi hajduk.hr. Više informacija o klubu HNK Šibenik možete naći na njihovim klupskim stranicama na adresi hnk-sibenik.hr. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Tagged