hnk hajduk - hnk rijeka / ht prva liga / sezona 2021.-2022.

Hajduk i Rijeka igraju na Poljudu novi Jadranski derbi – susret 20. kola HNL-a se igra 5. veljače 2023. – gdje gledati live stream prijenos susreta?

Hajduk i Rijeka u nedjelju, 5. veljače 2023. godine u 17.30 sati, na stadionu Poljud igraju susret u okviru 20. kola SuperSport HNL-a. Ovo će biti treći susret ova dva kluba u sezoni 2022./2023., a Hajduk je slavio u oba odigrana Jadranska derbija. Podsjetimo, prvi put su igrali sredinom rujna 2022. godine na Poljudu u prethodno odgođenoj utakmici 2. kola, a tada je bilo 2:0. Drugi put Hajduk je slavio u listopadu na riječkom stadionu Rujevica rezultatom 1:0. Dodajmo da je trenutno na ljestvici Hajduk drugi sa 38 bodova, 8 manje od prvog Dinama koji je u ovom kolu odigrao 1:1 u Koprivnici sa Slaven Belupom. Rijeka je osma i ima samo 19 bodova.


“Nakon utakmice u Puli sam bio iskren s igračima, kao i uvijek i rekao sam im što osjećam. Bolno je izgubiti 3:0. Nema tu puno priče, protivnik je bio bolji. Mi iz te utakmice moramo učiti i ne zaboraviti taj osjećaj boli. Mi smo prošle nedjelje imali dovoljno kvalitete na terenu, klupi i tribinama da bi pobijedili. Bilo bi kukavički sada tražiti alibije”, rekao je Ivan Leko, trener Hajduka.

“Naš plan je biti bolji. Naš plan B i plan C je napraviti plan A boljim. Pričali smo još nakon Šibenika da je to daleko od idealnog Hajduka kakvog bi mi željeli. Slijedi nam utakmica s Rijekom koja je na dva gostovanja osvojila četiri boda. Imaju novog trenera, nekoliko novih igrača, ali i neku novu energiju. Imamo respekt prema protivniku, ali isto tako vjerujemo u sebe, ono što radimo i igramo. Naš i njihov nogomet je različit. Vidjet ćemo u nedjelju čiji je bolji”, dodao je Hajdukov trener.

Serger Jakirović, novi trener Rijeke, najavljuje pobjedu

“Jasno je da će biti prisutne tenzije i emocije jer nas čeka teška i zahtjevna utakmica. naravno da se nadamo i dobroj predstavi na Poljudu. Svjesni smo da će biti teško, ali na nama je da odgovorimo najbolje što možemo, prije svega u odgovornoj igri u fazi obrane te čvrstinom u duelima”, rekao je Sergej Jakirović, novi trener Rijeke. Dodajmo da je njemu ovo prvi Jadranski derbi u ulozi trenera, dok je u dresu Rijeke imao priliku osjetiti atmosferu.

“Utakmica je svaka za sebe, a sigurno da je zahtjevno igrati na Poljudu. Uzalud sva taktika ako nemamo dovoljno hrabrosti. Netko će reći da sam lud ako kažem da meni ova utakmica nosi tri boda, ali ja to tako mislim. Svaka utakmica nam je važna u ovom trenutku i u svakoj utakmici želimo nešto uzeti. Postoji veliki rivalitet, ali nitko više od mene ne želi pobjedu u ovoj utakmici”, dodao je Sergej jakirović.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Rijeka – Hajduk?

20. kolo HNL-a igra se između nogometnih klubova HNK Hajduk Split i HNK Rijeka igra se na stadionu Poljud u Splitu. Utakmicu možete uživo gledati u nedjelju, 5. veljače 2023. godine u 17.30 sati. Prijenos utakmice će biti na TV kanalu MAXsport1. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Susret sudi Ante Čolina.

Više o nogometnom klubu HNK Hajduk Split doznajte na mrežnoj adresi hajduk.hr. Više informacija o klubu HNK Rijeka možete naći na klupskim stranicama na adresi nk-rijeka.hr. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: Sergej Jakirović najavljuje utakmicu 20. kola HNL-a Hajduk – Rijeka

Tagged